Eindelijk weer een meidenteam bij SVMM

27 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Voorzitter/algemeen coördinator Voetbalcommissie SVMM Wilfried Bruijnzeels heet de meisjes welkom: ,,We zijn er trots op nu weer meisjesteam te kunnen presenteren. De wens om een meisjesteam op te richten bestond al langer. Meisjes- en damesvoetbal staat steeds meer in de schijnwerpers. Maarn heeft geen echte voetbalcultuur en met de grootte van het dorp heb je ook geen enorme vijver om in te vissen.

MAARN - En daar zitten ze in de kantine van SVMM, vol verwachting en klaar voor de eerste training. De tien meiden die het meisjesvoetbal bij SVMM op de kaart zetten. Het laatste meidenteam dateert uit de jaren ‘70, dat zijn inmiddels volwassen dames. Het enkele meisje dat sindsdien trainde bij SVMM deed dat in een jongensteam.

door: Monique José Timmermans

Ondanks dat bloeien de verenigingen - ook SVMM - en zijn er enorm veel vrijwilligers waarop we kunnen rekenen”. De meisjes van het team zitten in de groepen 6 en 7 van de drie basisscholen in Maarn en Maarsbergen. Rozemarijn heeft in Leiden al gevoetbald: ,,Na onze verhuizing naar Maarn, wilde ik ook hier weer op voetbal, bleek er geen meisjesteam te zijn!”. Vriendin Melike vult aan: ,,ik wilde al heel lang op voetbal, dat kon wel in Woudenberg, maar die afstand was te groot”.

Krachten gebundeld

De 10-jarige dames hebben hun krachten gebundeld en diverse vriendinnen gevraagd of ze ook niet iets voor voetbal voelden. De bal ging rollen zo stond na veertien dagen het huidige team op poten. ,,We gaan eerst trainen, oefenen hoe we een bal goed kunnen raken en dan vanaf september ook competitie spelen”, vertellen de klasgenoten. En dan vertrekken ze met trainer Wiebe Oosterhof richting een oefenzaaltje. Het gras is op deze eerste dag van de lente wit van de sneeuw en dus onbespeelbaar.

Wilfried Bruijnzeels geeft nog een nadere toelichting: ,,binnen SVMM hebben we een aantal mensen dat daadwerkelijk veel voetbalervaring heeft. Hiermee krijgen we de kans om het plaatselijke voetbal naar een hoger plan te tillen. Er komt ook nog een introductiemiddag voor het meidenvoetbal. Voor meer informatie kunnen meisjes/ouders contact met mij opnemen: 06 - 502 14 241”.

advertentie
advertentie