Close Up van pianist Bas Verheijden
Close Up van pianist Bas Verheijden Carien de Zwaan

Opvolger Koffieconcerten Driebergen: Maestro's van Dichtbij

7 april 2018 om 18:48 lokaal Deel je nieuws

Het bestuur van de Stichting Koffieconcerten heeft besloten de serie na dit seizoen niet meer voort te zetten. Daarmee kwam op zondag 8 april een eind aan meer dan 15 jaar van mooie concerten, georganiseerd door de stichting. Pianist Bas Verheijden heeft  in overleg besloten komend seizoen een nieuwe kamermuziekserie te gaan organiseren:

MAESTRO’s van DICHTBIJ

‘Kamermuziek op topniveau, verbindend in de regio’, is het motto van deze serie. ‘Bij alle concerten komend seizoen zijn er verbanden met deze omgeving: er wonen in deze regio veel musici die meesters zijn op hun instrument . Zo treden de internationaal befaamde bariton Maarten Koningsberger (Leersum) en klarinettist Diede Brantjes (Werkhoven) van het Radio Filharmonisch Orkest op. Ook is er een concert met winnaars van het Heuvelrug Concours. Deze aanstormende talenten werken hiervoor samen met het Atlantic Trio.

Het Utrechts Jeugdkoor laat hun engelengeluid horen en de serie opent op 10 oktober met pianorecital ‘Clair de Lune’: nachtmuziek met nachtschilderijen door schilders van de atelierroute. Concerten waarbij het publiek in de Grote Kerk van heel dichtbij de maestro’s aan het werk kan zien en horen. En hoe leuk is het niet dat die bruisende muzikaliteit van dichtbij komt?’

Kindvriendelijk, niet kinderachtig

Van de vijf concerten zullen er drie op woensdagavond om 20.00 en twee op zondagmiddag om 14.30 uur plaatsvinden. De zondagconcerten duren een uur en zijn qua programmering op volwassenen en kinderen afgestemd. ‘Ik vind het belangrijk om mooie muziek voor kinderen toegankelijker te maken: wat mij betreft één van de kostbaarste geschenken die we de komende generatie kunnen geven.’ Met het Utrechts Jeugdkoor en het programma Maestro’s van Morgen zullen kinderen van 6 tot 99 een mooie middag beleven.. Toegang is tot 27 jaar gratis.

Dank en respect.

Er vinden 3 concerten op woensdagavond plaats, 2 op zondagmiddag om 14.30 uur. Daarnaast ligt het accent meer op regionale verbinding. Het is spannend hoe dit muzikale experiment uitpakt: ‘Ik heb zelf mooie ideeën, maar ben ook benieuwd waar de behoefte van het publiek ligt. Ik hoop dat het lukt om de mooie traditie van de concerten in Driebergen opnieuw vorm te geven! Ik heb veel respect en bewondering voor de inzet en liefde waarmee het bestuur van de Koffieconcerten 15 jaar mooie dingen heeft gedaan !’, aldus artistiek leider Bas Verheijden.

advertentie
advertentie