Eén groot badmintonfestijn

27 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het was een zeer afwisselend schouwspel: de clubkampioenschappen van Badmintonclub Doorn. Vaak werd op negen banen tegelijk gespeeld. Op de ene baan zagen de toeschouwers bijvoorbeeld senioren elkaar bestoken met splijtende smashes.

Tegelijkertijd konden ze zien hoe vlak daarnaast jeugdleden met een snelle zwiep van hun racket de shuttle over het net lanceerden. En wie al dat badminton te veel werd, kon gewoon kijken naar een ander schouwspel. Dat van de kleine kinderen die tikkertje speelden, doken en sprongen op de dikke mat die speciaal daarvoor in Sporthal Steinheim was neergelegd. Kortom: de vorige week gehouden clubkampioenschappen van BC Doorn waren één groot festijn voor jong en oud.

Badminton is een veelzijdige sport. Snelheid, conditie, tactiek en techniek zijn de belangrijkste wapens van een speler. Na een dag sportieve strijd werd duidelijk wie in zijn categorie die wapens het beste had ingezet.

Bij de jeugdleden van BC Doorn waren dat: Eva Verweij en Daan van Klink (dubbel t/m 11 jaar), Christiaan Breunese (jongens t/m 11 jaar), Elisa de Jong (meisjes t/m 11 jaar), Jeroen Salomons (jongens t/m 15 jaar), Yannick Oei en Jurre Smits (dubbel t/m 15 jaar), Daisy Schönfeldt (meisjes t/m 15 jaar). Nieuw was dit jaar de categorie beginnende jeugd, bestemd voor kinderen vanaf een jaar of acht. Hier behaalde Annemijn van Klink de meeste punten, hoewel in deze groep het wedstrijdelement van ondergeschikt belang was.

Bij de senioren waren de wedstrijden verdeeld in een competitie- en een recreatieklasse. Bij de recreanten eindigde Marion Vonk in het damesenkelspel op de eerste plaats. Wimco in 't Veld was de beste heer. Met partner Gert de Jong won hij ook het dubbelspel bij de recreanten.

Van de competitiespelers vormden Klaas van Impelen en Anton van der Hoeven dit jaar het beste seniorenkoppel. Freek Petersen ging in het enkelspel met de titel van clubkampioen aan de haal. Maar het grootste applaus tijdens de prijsuitreiking was bestemd voor de organisator van de kampioenschappen: voorzitter Joost van Klink.

Foto1: Hard werken leidt tot een winnaar.

Foto2: Elke jonge badmintonner die meespeelt in de categorie beginnende jeugd ontvangt uit handen van BC Doorn-voorzitter Joost van Klink een prijsje.

advertentie
advertentie