Zet eens een boompje op

27 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Tijdens boomfeestdag, vorige week woensdag, hebben de leerlingen van de Leersumse basisscholen een lange struikenrij geplant bij het Leersumse Veld. Wethouder Van de Burg verrichtte de openingshandeling met het planten van een iep. Het thema was dit jaar:“Boom zoekt kind”.

De leerlingen vertrokken op de fiets in kleine groepjes, begeleid door een ouder, vanaf school. Een puzzeltocht met vragen over de natuur bracht de kinderen bij het pad ten noorden van de plassen. Daar aangekomen werden eerst de antwoorden besproken met Riet Hulsker, die al jaren de boomfeestdag in Leersum organiseert: de laatste jaren samen met Piet Siebel. Daarna werd ieder groepje opgevangen door één van de drie boswachters van SBB, die uitlegde dat de struiken vol met bessen komen, waar de vogels heel blij mee zijn. Gewapend met een schep of spa gingen de kinderen, begeleid door mensen van de gemeentelijke groenvoorziening en leden van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum elk 3 struikjes planten. De gemeente had gezorgd voor drinken en stroopwafels voor de kinderen en begeleiders. Met een armbandje als herinnering aan deze dag togen de leerlingen op de fiets weer schoolwaarts.

Ondanks de hagel- en sneeuwbui een geslaagde ochtend, dankzij de goede samenwerking tussen SBB, de gemeente en de Vereniging voor dorp en Natuur Amerongen – Leersum. Foto’s van deze dag zijn te zien op www.dorpennatuur.nl.

advertentie
advertentie