Politie surveilleert in burger

20 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Opvallend is dat de vandalen vrijwel alleen maar nieuwe modellen auto’s bekrassen, met een voorkeur voor donkergekleurde auto’s. ,,Dat wijst op een patroon’’, meldt persvoorlichter Thalia Luckel van de politie.

LEERSUM - Vandalen hebben sinds vorige week in totaal zestien auto’s bekrast. De politie vraagt inwoners extra alert te zijn op mogelijk verdachte personen die zich ophouden bij geparkeerde auto’s.

,,Het is natuurlijk opvallend dat juist deze auto’s het doelwit zijn. We houden het extra in de gaten en surveilleren ook in burger om zo de vandalen op heterdaad te kunnen betrappen. Maar daarnaast is het van groot belang dat de inwoners aangifte doen als ze wat zien.’’

De meeste vernielingen vonden afgelopen week plaats ten zuiden van de Rijksstraatweg, aan de Bongerdlaan, de Stadhouderslaan, de Dreef en de Koningin Julianalaan. De daders pleegden de verschillende vernielingen doordeweeks tussen 17.00 en 8.30 uur.

Als advies geeft de politie om 112 te bellen zodra er rumoer op straat is. Mensen worden gevraagd goed op uiterlijke kenmerken en signalementen van verdachte personen te letten en vervolgens direct de politie via 112 te bellen.

Getuigen van de vernielingen van de afgelopen week kunnen zich nog steeds melden via 0900-8844 (lokaal tarief) of op het politiebureau in Leersum. Ook kunnen mensen zich anoniem melden via 0800-7000.

advertentie
advertentie