Arjan Kievit exposeert in Cantina

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

De opening van de expositie werd verricht door wethouder Roy Pamboer. De beeldend kunstenaar die werk exposeert is Arjan Kievit uit Amerongen. Zijn werk kenmerkt zich door het continu experimenteren met technieken, onderwerpen en vormen. Zijn stijl is als abstract expressionistisch te omschrijven, met een geheel eigen uitstraling en originaliteit. Doorwerkte, knallende kleuren vallen direct op, alsook de gelaagdheid in de schildertechniek. De vlakken en vormen hebben sterke dieptewerking. De nadruk ligt op de expressie. ,,Het gaat mij niet om het abstraheren van de werkelijkheid of vereenvoudigen ervan, maar om de verbeelding van verwondering. Het gaat erom de toeschouwer te boeien. De vormen zijn elementen met vrijheid, zonder associatie met de wereld van het bekende. Ze hebben eigen bestaansrecht. Geen formeel kleur- of ruimte arrangement, maar vrijheid in interpretatie van het schilderij of beeld.”

DOORN - In de Cantina van het cultuurhuis in Doorn is afgelopen woensdag een nieuwe expositie geopend. De Cantina is de nieuwe foyer in het cultuurhuis, ideaal voor de ‘bewoners’, de bezoekers en de toeschouwers van optredens in de raadszaal. Een uitgebreide programmering zorgt voor steeds wisselende performances op het gebied van de podiumkunsten.

Het gaat Kievit erom de expressie van een onderwerp te intensiveren, intens te maken. ,,Niet om te verdunnen of uit te wissen. Zeker een mening, maar niet opgelegd. Wanneer een schilderij van mij af is, kan het van elke toeschouwer zijn.”

Acrylverf, marmerpoeder en water zijn de bestanddelen van de schilderijen van Kievit. De schilderijen worden gemaakt op linnen doek met paletmes en kwast.

advertentie
advertentie