Lammetjes kijken

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN -Voor de 15de keer is er op het schapenbedrijf aan de Lekdijk 16 a gelegenheid om pasgeboren lammetjes te bekijken. Dit kan tijdens de open dag op zaterdag 22 maart, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Er worden op deze dag diverse activiteiten georganiseerd zoals schapenscheren door professionele schapenscheerders John Cornelisse en Wilma Berkhof. Heleen van de Geest laat kinderen creatief bezig zijn. Er wordt wol gesponnen en kinderen mogen dit ook proberen. Schaapsherder Johan Engelbert zal diverse demonstraties geven met een border collie die deze keer geen schapen drijft maar ganzen.

Naast de kans op het zien geboren worden van een lammetje kunnen de bezoekers ook zien wat er van wol wordt gemaakt, er is een video presentatie van het bedrijf en er wordt een speelkasteel van stro gemaakt, speciaal voor de kinderen. Dit jaar is er ook een poppenkast voor de kleintjes.

Er is elk jaar een aantal lammetjes die met de fles worden grootgebracht, omdat het schapenras, Swifters, bekend staat om het grote aantal lammetjes dat zij krijgen. De kinderen kunnen op deze dag helpen met om de lammetjes een flesje te geven. Van de eigen schapenwol worden diverse producten gemaakt, zoals dekbedden, kussens, onderdekens, e.d. die volop uitgestald liggen en te bezichtigen zijn voor iedereen.

De gehele dag zijn er diverse medewerkers aanwezig die zo goed mogelijk op alle vragen antwoord kunnen geven en een kleine rondleiding over de boerderij geven. De afgelopen jaren kwamen er zo’n 2.000 bezoekers op de open dag.

De boerderij is te bereiken: Komende vanuit de richting Arnhem (A12): Afslag Veenendaal en volg de borden Amerongen, daarna de borden kasteel Amerongen. Voorbij het kasteel borden volgen Wijk bij Duurstede (fietsroute), de Lekdijk. Na ongeveer 5 km. is de boerderij aan de rechterkant.

Komende vanuit de richting Utrecht (A12): Afslag Bunnik, ga richting Wijk bij Duurstede, alsmaar rechtdoor, bij twee rotondes rechtdoor Wijk bij Duurstede in. Bij het Shell station aan de linkerkant de weg volgen met de bocht mee naar links. Deze weg blijven volgen, op de dijk rijden en dan linksaf slaan. De dijk volgen, Rijdijk, later verandert deze in de Lekdijk. Na ongeveer 5 km. is de boerderij aan de linkerkant. Meer info: http://ourworld.cs.com/descheper.

advertentie
advertentie