Verrassende stillevens

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Ze maakt schitterende realistisch geschilderde stillevens en werkt in een oud bedrijfspandje in Driebergen. Ze kreeg een degelijke opleiding in de beeldende kunsten en haalde tevens haar onderwijsbevoegdheid in dit vak. Vervolgens gaf ze ruim negen jaar les, o.a. aan een creativiteitscentrum. Ondertussen volgde ze ook haar eigen creatieve idealen en werkte zoveel als mogelijk was aan haar vrije werk.

Mieke Schaper, (1947) beeldend kunstenaar.

Tien jaar geleden waagde Mieke Schaper de sprong en begon voor zichzelf als professioneel beeldend kunstenaar. Dat was en is niet eenvoudig en betekent hard werken en weinig verdienen. Maar, zo langzamerhand heeft ze wel een landelijk netwerk opgebouwd van kopers, verzamelaars en galeristen waar ze haar werk exposeert.

Traditie met verrassingen

Van oudsher is het traditionele en dus figuratief geschilderde stilleven een ambachtelijk moeilijk te hanteren onderwerp. Moeilijk, omdat de schilder zichzelf de opdracht geeft een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de objecten te geven. En daar wil Mieke Schaper ook nog graag haar eigen identiteit als schilder in leggen. Haar eigen stemmig gekozen kleurtonen, de bijna intieme accenten en voor alles haar bijzondere onderwerpskeuze. Die kan traditioneel zijn - bijvoorbeeld bloemen of fossielen - maar het kan ook een weergave zijn van een verrassende, kleurrijke collectie rollen pakpapier. Mieke Schaper is binnen haar werk in staat haar onderwerpen een eigen leven te geven en dat is nu juist een van de belangrijkste kenmerken van een heel ‘stil-leven’. Mieke Schaper neemt op 17 en 18 mei deel aan het project ‘Een Lint vol Lust’. Op die dagen is een deel van de Stichtse Lustwarande opengesteld voor beeldende kunsttentoonstellingen. Maar u kunt ook bellen: 0343-518 412 of mailen: miekeschaper@casema.nl. Prijzen van haar werk tussen de 900,- en de 2.500,- euro.

Nicole van der Schaaf.

advertentie
advertentie