Winst en verlies voor Quick

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De teams van tafeltennisvereniging Quick Doorn hebben de afgelopen week met wisselend succes geopereerd in de 5e klas. Team 1 behaalde een goede overwinning, terwijl team 2 een fikse nederlaag kreeg te slikken.

De tweede helft van de competitie begon voor Quick 1 met Kees Wijnstekers, Dieter Kemmerling en Reint den Boer in Woudenberg, waar Smash-W 6 op hen wachtte. Kees Wijnstekers startte wat moeizaam, maar wist toch het eerste Doornse punt te scoren. De voorsprong werd uitgebouwd door Dieter Kemmerling. Reint den Boer moest in zijn eerste partij de eer aan de tegenstander laten en toen ook de dubbel van Kees Wijnstekers en Dieter Kemmerling met 3-2 werd verloren, na een aanvankelijke 2-0 voorsprong, was de wedstrijd weer helemaal open. Ook na de pauze ging de strijd in het begin gelijk op, maar aan het slot drukten de Quick-boys door en zij wisten de 4 laatste partijen te winnen, met als resultaat een 7-3 overwinning. Zowel Dieter Kemmerling als Kees Wijnstekers behaalden de maximale score en bleven ongeslagen. Reint den Boer behaalde 1 punt. Met deze overwinning heeft Quick 1 de 2e plaats vast in handen. Met het team van Quick 2 gaat het daarentegen minder.

Zij staan op de laatste plaats en daar is na de stevige nederlaag in eigen huis op Beukenrode tegen Reflex 3 uit Maarn geen verandering in gekomen. Piet van der Groep, Cees Schouten en Gert Nijland konden het niet bolwerken. De Maarnaars zetten Quick 2 vanaf het begin onder zware druk en haalden partij na partij binnen. Eerst in de 8e partij wist Cees Schouten tegen te scoren. Daarna toonde Gert Nijland aan via winst, dat hij de stijgende lijn wellicht enigszins te pakken heeft. Het bleven ook de enige punten voor Quick 2, want Piet van der Groep, niet in goede doen, bleef met lege handen. Samenvattend: een 8-2 nederlaag voor de gastheren. Voor hen zal het zaak zijn om zo snel mogelijk uit de onderste regionen te vertrekken, teneinde degradatie te voorkomen.

advertentie
advertentie