Schone Heuvelrug

10 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN/DRIEBERGEN - “Tof, mag ik weer meedoen?” riepen de kinderen van groep 7 van De Valkenheuvelschool toen ze hoorden dat Heuvelrug Wonen weer een schoonmaakactie in de straten rond hun school houdt. Vorig jaar hadden ze keihard gewerkt en zich rotgelachen om wat ze allemaal in de struiken vonden. Fethiye Can, woonconsulent bij Heuvelrug Wonen is helemaal verrast: “Ik had nooit gedacht dat kinderen graag opruimen. Maar fantastisch, want wij vinden het als verhuurder heel belangrijk dat een wijk er goed uitziet en nog belangrijker vinden we het dat kinderen bij hun woonomgeving betrokken zijn.”

Onder de naam ‘Heuvelrug schoon, heel gewoon!’ zijn er op 12 en 19 maart bij verschillende scholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug schoonmaakacties. Deze kinderen lopen alvast vooruit op de Landelijke Opschoondag van de Stichting Nederland Schoon op 15 maart. De boodschap van de actie is duidelijk. Gooi geen afval op straat, het is prettiger wonen in een schone omgeving.

Natuurlijk zijn ook de kinderen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug van de partij om alle rommel die in ons prachtige gebied niet thuis hoort met vereende krachten op te ruimen. Heuvelrug Wonen organiseert twee opruimacties in samenwerking met de gemeente.

Twee scholen doen hier enthousiast aan mee, op twee verschillende dagen. Gewapend met prikstokken en beschermhesjes gaan de kinderen onder begeleiding en in groepjes het zwerfafval te lijf. Vooraf in Driebergen aangemoedigd door wethouder Salverda en in Doorn geeft wethouder Pamboer het startsein. De opruimexperts van de afdeling Wijkbeheer van de gemeente helpen de kinderen een handje en voeren de “opbrengst” af.

Op 12 maart geven de kinderen van de groepen 7 en 8 (57 leerlingen) van de basisschool De Valkenheuvel in Driebergen de wijk De Groenhoek en de omgeving van De Grutto, De Kievit een schoonmaakbeurt.

Op 19 maart zie je 31 kinderen van de Gisbertus Voetiusschool in Doorn aan het werk rond de Sitiolaan en de sporthal Steinheim. Ze doen hun uiterste best om alle zwerfafval in de vuilniszakken te laten verdwijnen.

Gediplomeerd vuilverslinder

Aan het eind van beide ochtenden nemen de kinderen een certificaat van Heuvelrug Wonen in ontvangst en genieten ze als gediplomeerd vuilverslinder van wat lekkers.

advertentie
advertentie