DEV lijdt pijnlijke nederlaag

10 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Beide elftallen begonnen aan de wedstrijd zonder een aantal vaste krachten door schorsingen en blessures. De Doornse ploeg was het veld ingestuurd met de opdracht om vroeg druk te zetten op de verdediging van SVP. Al binnen enkele minuten lag de bal echter aan de andere kant in het doel. Door een inschattingsfout in de verdediging bleek keeper Jasper van der Heijden kansloos in een 1-tegen-1 situatie. DEV ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en vooral via de teruggekeerde Charles van Ligten werd het gevaarlijk. Een diepe bal van Tim Kas lanceerde Van Ligten, maar voordat hij kon schieten werd hij van achteren neergehaald. De scheidsrechter gaf naast een penalty slechts geel, want "de keeper stond er ook nog" … Desalniettemin schoot Tim Kas de penalty feilloos in, 1-1. Voor rust kreeg SVP nog een kans alleen voor de keeper, maar daar bleef het bij.

DOORN - Wedstrijden tussen DEV en SVP uit Veenendaal staan doorgaans bol van de spanning en afgelopen zaterdag was daarop geen uitzondering. In de strijd tegen degradatie kon DEV zich geen misstap veroorloven. Hoewel een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest moest de ploeg toch zijn meerdere erkennen in de Panters.

Na rust kwam DEV een stukje scherper uit de kleedkamer en dat leverde al gauw resultaat op. Remco van Hasselt trok de bal terug op Rudi van Binsbergen die op schitterende wijze de 2-1 inschoot. De snelle speler van het vijfde elftal leek een voorzet te gaan geven, maar in plaats daarvan schoot hij van zestien meter hard in de kruising. Dat leek DEV rust te kunnen geven, maar SVP bleef gevaarlijk voor het Doornse doel komen. Bij weer een diepe bal moest Van der Heijden ingrijpen maar schepte hij binnen de zestien de speler, die daarbij op onfortuinlijke wijze ernstig geblesseerd raakte. Hierdoor lag de wedstrijd zo'n half uur stil omdat op de ambulance gewacht moest worden. Hopelijk volgt een voorspoedig herstel. De penalty werd uiteindelijk benut, 2-2. Niet veel later werd het nog erger voor DEV. De scheidsrechter negeerde eigenwijs een vlagsignaal waardoor een SVP-aanvaller simpel over de uitlopende Van der Heijden kon lobben, 2-3. DEV ging wederom op zoek naar de gelijkmaker en was via een vrije kopkans van René Okkersen en een vrije trap op de lat van Van Hasselt nog ernstig dichtbij. Het bleef echter 2-3, waardoor DEV alle zeilen bij zal moeten zetten voor lijfsbehoud in deze klasse.