Niels Gercama uit Maarn mag provincie in

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

De winnaar werd Niels Gercama van de Basisschool De Ladder uit Maarn. Hij las een fragment voor uit het boek ,,Misschien wisten zij alles” van Toon Tellegen. Dierenverhalen waarvan Niels een fragment las over een sprinkhaan en een kikker. Hij ontving voor zijn prestatie een boekenbon, een gevulde tas, een pen en natuurlijk een oorkonde.

DOORN - De regiobibliotheek ZOUT organiseerde dinsdagmiddag in het auditorium van het Cultuurhuis, de eerste van de twee voorleeswedstrijden voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de regio Utrechtse Heuvelrug. Tien genomineerde schoolkampioenen streden om een plaats in de provinciale ronde.

door Bertie Stierhout

Als nummer twee eindigde David Stofkoper van Basisschool De Meent uit Maarn met een fragment uit het boek “Spijt!” van Carry Slee waarin pesterij en verliefdheid centraal stond. Nummer drie werd Anniko Dijkman van Instituut Coolsma uit Driebergen, eveneens met een fragment uit een boek van Carry Slee getiteld “Hebbes!”

Alle deelnemers ontvingen na afloop een oorkonde met pen en een gevulde tas. Elke deelnemer mocht een inleiding houden. Samen met het voorlezen van het fragment mocht dit maximaal 5 minuten in beslag nemen.

Dit jaarlijks terugkerend evenement begint in de eigen klas, daarna in de school en daarna in de lokale of regionale ronde. Uit de Utrechtse Heuvelrug doen dit jaar 19 scholen mee met scholen uit Cothen, Leersum, Driebergen, Doorn, Elst en Maarn. Het was een hele spannende wedstrijd en de jury bestaande uit Wouter Kroes van Stichting Welzijn, Berry van Kruistum van de Readshop en Mariet Wolterbeek, directeur van de regiobibliotheek, vond het moeilijk om een keus te maken.

,,Het niveau lag zeer hoog maar uiteindelijk zijn we tot overeenstemming gekomen. Op 11 maart volgt de 2e ronde met scholen uit Veenendaal, Renswoude en Wijk bij Duurstede. Dan zal Ruud Binkhorst Berry van Kruistum vervangen.

Aan aanmoedigingen ontbrak het niet. Alle kandidaten waren vergezeld door hun klasgenoten en onderwijzers en zij hadden prachtige spandoeken met daarop slogans meegenomen. Tussendoor werden aanmoedigende yells geroepen en spreekkoren aangeheven.

advertentie
advertentie