Eigenaren Bonte Vlucht wederom buiten hun boekje

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Lucie Weber en Peter Schotte van de recreantenvereniging namen contact op met de gemeente en de politie. De politie moest er donderdagochtend aan te pas komen om de werkzaamheden stil te leggen. Cor Grasmeijer van de afdeling Vergunning en Handhaving van de gemeente ging later die ochtend in gesprek met met eigenaren van de Bonte Vlucht. De gemeente laat in een reactie naar aanleiding van dit gesprek weten dat de Bonte Vlucht een verzoek voor een aanlegvergunning heeft lopen voor de entree van het terrein. Hierbij gaat het onder meer om het herinrichten van de parkeerplaats, waarbij wordt aangegeven dat het afgraven, ophogen en egaliseren van gronden noodzakelijk is net als het aanbrengen van halfverharding.

DOORN - Op de Bonte Vlucht is vorige week illegaal gestart met de herinrichting van de entree. Met een bulldozer werd gegraven om plantenbakken in te graven, hierbij werden boomwortels niet ontzien. Ook werd de wal bij de entree volledig afgegraven. Wederom een actie op het recreatieterrein waar geen vergunning voor afgegeven is.

door Marleen Meijer

Aarden wal

Uit het aanvraagformulier en de bijgevoegde tekening blijkt echter niet dat de aarden wal zou worden afgegraven en dat er plantenbakken zouden worden aangelegd. ,,Voor plantenbakken is in principe geen vergunning nodig”, laat de gemeente weten, ,,mits ze lager zijn dan 1 meter en hierbij geen bomen worden beschadigd. Voor ontgrondingswerkzaamheden is wel een vergunning nodig. De werkzaamheden zijn stilgelegd, omdat de aanlegvergunning niet is verleend en omdat er sprake was van werkzaamheden waarvoor geen vergunning was aangevraagd/verleend (het afgraven van de aarden wal, waarbij bomen beschadigd zijn).” Aan de eigenaar van de Bonte Vlucht is dit mondeling en schriftelijk meegedeeld.

Deze week zou de gemeente de eigenaar aanschrijven dat de situatie weer in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. Dit geldt met name voor de aarden wal, die op ecologisch verantwoorde wijze hersteld moet worden.” Het totale recreatiegebied waarin ook de aarden wal ligt, maakt deel uit van de ecologische hoofdstructuur en het nationaal landschap.

De recreantenvereniging is verheugd over de reactie van de gemeente. Zij waren al voornemens een ecologische scan te laten maken door bureau Beitel uit Driebergen. De beslissing van de gemeente sterkt hun mening dat zij hiermee een juiste inschatting van de situatie gemaakt hebben.

Vertroebelde verhouding

Tevens hebben Weber en Schotte afgelopen maandag een overleg gehad met Wethouder Robbert Waltmann en gemeentesecretaris Linda Boot. Onderwerp was de vertroebelde verhouding tussen de recreantenvereniging en de gemeente. Wederom een onderschepte mailwisseling tussen een gemeenteambtenaar en de eigenaar van het recreatieterrein was hiervoor de aanleiding. Tevens heeft deze ambtenaar volgens Weber en Schotte geen verslag gemaakt van overleg dat zij op de Bonte Vlucht had met de eigenaar. De wethouder heeft de recreantenvereniging gevraagd hiermee niet de pers te benaderen. De wethouder wil niet reageren naar aanleiding van het gesprek met de recreantenvereniging. De recreantenvereniging laat alleen weten dat het een constructief gesprek was.

advertentie
advertentie