SGP-statenfractie op bezoek

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De SGP-statenfractie Utrecht legde deze week een werkbezoek af in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De SGP-statenfractie ging samen de met lokale SGP-fractie een gesprek aan met het college en kreeg onder leiding van wethouder Van Oostrum een rondleiding door het Cultuurhuis. Ook kreeg de fractie op locatie uitleg bij het Stationsgebied Driebergen-Zeist en bij het verkeersknooppunt in Maarsbergen.

Het gesprek met het college bevatte diverse thema’s. Wethouder Waltmann ontvouwde de ruimtelijke ambities van de gemeente aan de hand van de Structuurnota. Daarbij kwamen uitgebreid de verkeersproblematiek bij station Driebergen-Zeist en bij Maarsbergen aan de orde. Verder werd met het college gesproken over de positie van Overberg, nu deze kern ook genoemd wordt bij een eventuele herindeling van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Ook werd er nagedacht over het proces van de herindeling zoals dat in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gegaan is.

Cultuurhuis

Het gezelschap werd vervolgens door wethouder Van Oostrum rondgeleid in het Cultuurhuis. De vele verschillende functies binnen dit gebouw maken het tot een aantrekkelijk geheel, zo konden de SGP’ers concluderen.

Rondrit

Tenslotte maakten de deelnemers een rondrit door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De fractie liet zich eerst bijpraten bij het stationsgebied Driebergen-Zeist. Daarna bracht het gezelschap aan de kern Maarsbergen. De aandacht was daar gericht op de infrastructurele problemen met spoor en snelweg.

Op de bijgevoegde foto’s is te zien hoe het gezelschap (SGP-statenfractie en SGP-fractie Utrechtse Heuvelrug) in Maarsbergen de situatie in ogenschouw neemt en nadenkt over de mogelijke oplossingen.

advertentie
advertentie