Luisterend oor gevraagd

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor patiënten, familie, hulpverleners en andere belangstellenden. Ze kunnen hier terecht voor informatie en het uitwisselen van ervaringen.

Het Alzheimercafé vindt plaats in het activiteitencentrum van de Stichting Welzijn Ouderen, De Kleine Beer, Poolster 162 in Veenendaal. Het Alzheimercafé is elke laatste maandagavond van de maand, met uitzondering van feestdagen. Het programma start om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. De toegang is gratis.

Voor het Alzheimercafé in Veenendaal worden vrijwilligers gezocht die het volgende takenpakket gaan uitvoeren:

* Opvangen en welkom heten van de gasten. Een luisterend oor bieden is daarbij van groot belang

* Informatie verstrekken, mondeling en via folders/flyers

* Ondersteunen bij het gereedmaken van de zaal voor aanvang. Na afloop de zaal helpen in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

* Overleg en afstemming met de andere vrijwilligers.

Deze taken zal men tijdens het Alzheimercafé, elke laatste maandagavond van de maand, uitvoeren met de medevrijwilligers.

Het Alzheimercafé zoekt representatieve mensen met goede communicatieve vaardigheden. Kunnen luisteren is hierbij belangrijker dan goed kunnen spreken. Personen met affiniteit voor dementerende mensen. Voor informatie en aanmelding kan men terecht bij: Jolanda Molemaker, voorzitster werkgroep Alzheimercafé Veenendaal. T: 0318-582278 E: j.molemaker@swoveenendaal.nl.

advertentie
advertentie