Mieke de Tombe in mini expo

29 februari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Ook in 2008 wordt in Atelier ART33 elke 3e zondag van de maand een mini-expositie gehouden.

De expositie van maart wordt verzorgd door de Doornse schilderes

Mieke de Tombe

Mieke de Tombe is geboren en opgegroeid in Leiden maar woont sinds enkele jaren in Doorn. Zij schildert d.m.v. penseel en paletmes op linnen en canvas doeken met acrylverf. Verder knipt ze aquarellen uit en maakt er op papier collages van. Heel verschillende technieken met een verrassend resultaat.

Haar stijl is niet direct te omschrijven als een bestaande stijl, het heeft wat weg van de naïeven, maar ook neigt het naar fauvisme, impressionisme en outsider art. Ze durft vooral kleur te bekennen en in ieder geval vallen haar schilderwerken in de smaak bij zeer verschillende soorten mensen. Er zijn al heel wat schilderijen naar Kinderhospices in binnen- en buitenland gegaan. Maar ook de particuliere kunstliefhebber weet haar te vinden.

Als kind was zij al vaak bezig met creatieve materialen.

Later in haar leven heeft zij ook de kunstzinnige hulpkant van het werken met kleur en creatieve materialen ontdekt.

Dit is onderbouwd met een vierjarige opleiding aan de kunstacademie Dever te Sassenheim, en daarna de psychosociale opleiding kunstzinnige hulpverlening aan de SPSO te Utrecht en Amersfoort.

Mieke’s schilderijen zijn een weerspiegeling van haar innerlijke fantasie en belevingswereld, die door het hart wordt bepaald. De kleurexplosie is een poging om uitdrukking te geven wat in haar leeft. “Ik heb het nodig om elke dag met kleur bezig te zijn, ik creëer zodoende voor mijzelf een meer acceptabele wereld”

Mieke vindt het fijn als haar schilderijen ook andere mensen van alle leeftijden positief kunnen inspireren met als doel meer algeheel welbevinden

De expositie is open donderdag 13 maart van 10 tot 13 uur, vrijdag 14 van 10 tot 13 uur en 19 tot 21 uur en zaterdag 15 en zondag 16 maart van 12 tot 17 uur.

De toegang is vrij.

ART33 is gevestigd in een voormalige stoffeerderwerkplaats aan de kampweg nr. 33 in Doorn.

Tevens is hier elke donderdagochtend tijdens de markt een koffie-inloop waar onder het genot van een kopje koffie (of thee) kennis gemaakt kan worden met de mogelijkheden van ART33.

advertentie
advertentie