Juf Hennie neemt afscheid van Kameleon

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Het was de laatste werkdag voor juf Hennie die in de VUT gaat. ,,Juf Hennie is 22 jaar werkzaam geweest op deze school waar zij zich als een zeer waardevolle leerkracht heeft laten gelden. Zij was creatief, vernieuwend en had een fantastisch organisatietalent”, vertelt directeur Hazewinkel.

DOORN – Op de Openbare Basisschool Kameleon werd vorige week donderdag afscheid genomen van Hennie Heuff-Lesschen, juf Hennie voor de kinderen, met een informele receptie en een tentoonstelling van een groot project waaraan alle groepen van de school op creatieve wijze hun medewerking hebben verleend.

door Bertie Stierhout

De hele maand februari stond in het teken van dit afscheid. Op verzoek van de juf heeft de hele school gewerkt aan een project over landen, zeeën of grote werken, zoals groep 7 over de Deltawerken. Groep 1 tot en met 8 liet zien, horen, voelen of ruiken wat de wereld kan voortbrengen. Voor Afrika waren prachtige kleurrijke maskers gemaakt en zag je de daar wonende wilde dieren. Voor China ontstond de Chinese muur, mooie waaiers en een mooi theeservies. In de Oceanen zwommen de prachtigste vissen. De klas van juf Hennie had Groenland als onderwerp met zeeleeuwen en echte iglo’s. De groepen 5 en 6 hadden drinkwater en alle technische middelen daarvoor in beeld gebracht terwijl groep 8 werkstukken had gemaakt die tot onderwerp tijdmachine hadden. Alles wat maar met tijd te maken had was uitgebeeld tot en met een kist met voorwerpen uit heden en kortgeleden, zoals een CD, een oude telefoon etc., met als doel deze kist te begraven en pas in 2038 weer op te graven.

Naast deze tentoonstelling, hadden de kinderen met ‘Kunst Centraal’ de bestaande musical ‘Yor’ ingestudeerd die zij vorige week dinsdag twee maal hebben opgevoerd voor alle leerkrachten en de kinderen. Omdat juf Hennie zo dol is op lieveheersbeestjes legden de kinderen na afloop van de musical op een podium in vele uitvoeringen en van alle mogelijke materialen gemaakte lieveheersbeestjes neer.

,,Ik heb 42 jaar in deze regio gewerkt waarvan circa 20 jaar in Maarn en 22 jaar in Doorn met heel veel plezier. Het is een voorwaarde om met vernieuwingen mee te gaan anders ben je niet geschikt voor dit vak”, aldus Hennie Heuff.

advertentie
advertentie