Nieuwe dirigent Casper Dik

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Dirigent Casper Dik (35), zal een druk jaar tegemoet gaan. Hij volgde dirigent Michael de Graaf op die een functie elders heeft aangenomen. Dik solliciteerde vorig jaar en werd na een proefdirectie in december per 1 februari aangesteld. Hij studeerde saxofoon voor zowel docerend als uitvoerend musicus en dirigeert diverse harmonie- en fanfareorkesten in Amsterdam, De Meern, Woerden, Raamsdonkveer en nu in Doorn. ,,Veranderingen zijn voorlopig niet aan de orde. Ik wil eerst de mensen goed leren kennen“, geeft hij aan.

Feestprogramma 110-jarige Harmonie DOORN – Muziekgezelschap de Harmonie werd opgericht op 28 februari 1898 en kreeg in 1952 het predikaat ‘Koninklijk’. Er is een leerlingenorkest, het senioren- en jeugdtamboerkorps en het harmonieorkest. De nu 110-jarige laat dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan en opent het feestjaar met een jubileumconcert op zaterdag 26 april in Sporthal Steinheim. Dit concert zal worden gedirigeerd door de nieuwe dirigent Casper Dik, die op 1 februari in functie is getreden. Op zaterdag 1 maart wordt vanaf 16.00 uur in het Harmoniegebouw aan de Molenweg een jubileumreceptie gehouden.

door Bertie Stierhout

Feestjaar

Voor de samenstelling van het programma in het jubileumjaar heeft zich een jubileumcommissie gevormd met onder meer als leden voorzitter Gert Schalk en Viona van Donselaar. Zij lichten graag al een tipje van de sluier op wat betreft de diverse activiteiten. Schalk:,,Wij willen het hele jaar door buitenactiviteiten laten plaats vinden. Eén daarvan is dat wij bij de maandelijkse oud papier ophaaldagen de tekst van de 7 auto’s van Sita, veranderen in: ,,110 jaar Koninklijke Harmonie Doorn’’ met daaronder vermeld de eerstvolgende activiteit voor de maanden maart en april. De eerste ophaaldag is op 8 maart.”, aldus Schalk.

Op Koninginnedag zijn de gebruikelijke activiteiten zoals vlaghijsen bij Beatrix en het gemeentehuis met na afloop van de optocht naar het Zonnehuis voor een aubade. Op de braderie zal de Harmonie met een promotiekraam staan voor ledenwerving gepaard gaand met enige activiteiten.

Op 14 juni is het gezelschap uitgenodigd bij de Koninklijke Harmonie in Delft, die samen met een andere Harmonie hun honderdjarig jubileum vieren waarvoor zij met zijn drieën een gezamenlijk concert zullen geven. Op 8 november komt Delft naar Doorn om samen een concert te geven. Op Heuvelrug Totaaldag, 30 augustus, verzorgt de Harmonie een buiten optreden.

Bijzonder is het samenwerkingsverband met drie jubilerende verenigingen en een bedrijf. Samen met de 100-jarige Doornsche IJsclub en het schildersbedrijf Kraan, eveneens 100 jaar oud, wordt op de ijsbaan in een tent een concert aangeboden. Van Donselaar:,, In de loop van het jaar willen wij verschillende mars optredens in het dorp doen. Begin januari 2009 hopen wij bij de Nieuwjaars receptie van het gemeentebestuur te kunnen optreden. Waarna wij op 28 februari 2009 het jubileumjaar afsluiten met een intern feest”, aldus het lid van de jubileumcommissie.

advertentie
advertentie