Opera-masterclass op De Wijngaard

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Wijngaard kreeg opera-les van drie bekende musici. Stefan Hofkes en Nicolas Shipman kwamen op 18 februari opnieuw op bezoek voor een gastles. Dit keer werden zij vergezeld door zangeres Joke de Vin.

Joke de Vin vertelde over de benodigdheden voor een goede opera: een lovestory, zangers / acteurs, kleding, decor en een orkest. Zij zong een paar mooie liederen verkleed als opera-zangeres. De kinderen waren onder de indruk, vooral van “De barones van Hotemetoot”. Stefan Hofkes (piano) en Nicolas Shipman (klarinet) zorgden voor de begeleiding. Daarna werden een paar kinderen en leerkrachten ingeschakeld en in korte tijd werd hun talent aangeboord. Voor de kinderen van De Wijngaard was het een mooie manier om van klassieke muziek te leren genieten.

Stefan Hofkes en Nicolas Shipman wonen en werken in Engeland. Met grote regelmaat komen ze naar Nederland, meestal vanwege de concerten in het Beauforthuis. Tijdens die bezoeken proberen ze ook de jeugd enthousiast te maken voor klassieke muziek. Ook bij dit schoolbezoek is het hen uitstekend gelukt.

advertentie
advertentie