Uitstel zaak verdachte pedofiel

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN/ DOETINCHEM - Zwaar geëmotioneerd waren de ouders van de Maarnse kinderen die het slachtoffer zijn geworden van een 40-jarige pedofiel uit Doetinchem vrijdag tijdens de behandeling van de zaak tegen de pedofiel bij de rechtbank in Utrecht. 'Ik voel me schuldig’, zei een moeder. ‘Ik zie elke dag hoe slecht het gaat met mijn dochtertje’, vertelde een vader.

De ouders zullen nog een keer naar de rechtbank moeten komen want de officier van justitie kon vrijdag nog geen eis uitspreken tegen de Doetinchemmer. De officier wil tbs eisen tegen de verdachte omdat hij ook in Doetinchem nog twee kinderen zou hebben misbruikt. Maar ze wil eerst onderzocht zien of de verdachte echt geen erectie kan krijgen zoals hij zelf beweert.

De verdachte is in 1999 ook al veroordeeld wegens seksueel misbruik. Hij was zelfs nog onder behandeling toen hij een moeder met jonge kinderen tegenkwam tijdens een pelgrimsreis naar voormalig Joegoslavië. De verdachte bleef in Maarn slapen. Al snel ging het weer mis. Hij vergreep zich ook aan kinderen uit de buurt. De verdachte heeft bekend in Maarn ontucht te hebben gepleegd met twee 7-jarige meisjes en een 5-jarig jongetje.

Toen bekend werd dat de verdachte in de cel zat, deden ook twee kinderen uit Doetinchem aangifte. Hun vader is een collega van de verdachte en het gezin woont in dezelfde straat. Hij woonde een flat verderop en paste af en toe op. Op een avond twee jaar geleden dat hij op het 10-jarige zwakbegaafde dochtertje paste, moesten de ouders vervroegd thuiskomen omdat het meisje een paniekaanval kreeg.

Tijdens een studioverhoor vertelde het meisje aan de politie dat ze onzedelijk was betast door de verdachte. De verdachte gaf dat een beetje toe. Hij ontkende echter met veel nadruk dat hij verschillende keren ontucht had gepleegd met de 15-jarige broer van het meisje. Die broer verklaarde tegenover de politie dat de verdachte gemeenschap met hem heeft gehad en tot seksuele handelingen heeft gedwongen.

De verdachte ontkende dit met veel nadruk. Hij vertelde dat hij al jaren geen erectie kan krijgen. Voor de tbs-behandeling die de verdachte moet ondergaan is het wel van groot belang of de beschuldigingen van de Doetinchemse jongen bewezen kunnen worden. Deze ontucht ging gepaard met geweld en bedreigingen. Daaraan heeft de verdachte zich nog niet eerder schuldig gemaakt. Volgens deskundigen is dat een nieuwe stap in de pedofiele ontwikkeling van de verdachte.

De officier van justitie vertelde daarop dat ze tbs met dwangverpleging wil eisen vanwege de Doetinchemse zaak. Wanneer die zaak niet bewezen kan worden dan moet er volgens de officier tbs met voorwaarden volgen. De officier vroeg daarom uitstel om een deskundige te laten onderzoeken of de verdachte echt geen erectie kan krijgen.

De advocaat van de Doetinchemmer was het daarmee eens. Hij vroeg de rechtbank ook om het slachtoffer nog een keer te laten horen. De rechtbank wees al die verzoeken toe. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

advertentie
advertentie