Amerongers zitten vol ideeën

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Enkele weken geleden kregen alle 2600 huishoudens in Amerongen een brief in de bus waarin de woningbouwvereniging de inwoners opriep om met ideeën te komen om het dorp leefbaar en vitaal te houden. Uit de inzendingen die de woningbouwvereniging tot nu toe ontving blijkt een grote betrokkenheid bij het dorp. Maar er kunnen nog veel meer ideeën bij. ,,Er lopen beslist nog heel veel mensen met ideeën rond, die de stap om ze daadwerkelijk in te dienen nog niet gezet hebben”, laat projectgroeplid Wim Kimmel weten. ,,Het is goed als de mensen ook weten dat ze via de website hun idee in kunnen dienen, dat gaat snel en ze hoeven er de deur niet voor uit.” De website waar mensen hun idee kwijt kunnen is www.detoekomstvanamerongen.nl. Alle ideeën worden door de woningbouwvereniging na de sluitingsdatum op deze site gezet, zodat iedereen kan zien wat er leeft onder de inwoners. Tevens is er een forum op de site waar mensen dan met elkaar in discussie kunnen gaan over de ideeën. Een afvaardiging van de projectgroep ‘De Toekomst van Amerongen’ gaat binnenkort praten met de wethouders Robbert Waltmann en Roy Pamboer om ook het gemeentebestuur al in een vroeg stadium bij het project te betrekken. Dit om te voorkomen dat wanneer de projectgroep de ideeën na de zomer aan de gemeente presenteert ze in een la verdwijnen.

Oproep om mee te denken slaat aan bij inwoners AMERONGEN - Het verfraaien van de saaie rotondes in het dorp, meer speelgelegenheden voor kinderen, een muziektent, een gezondheidscentrum, een rustig dorp van maken speciaal voor ouderen en starterswoningen voor jongeren, zomaar een greep uit de 152 ideeën die de woningbouwvereniging tot nu toe heeft ontvangen om Amerongen leefbaar, levendig en vitaal te houden.

door Marleen Meijer

Objectiviteit

De reacties die binnenkomen zijn zeer gevarieerd. ,,Sommige inwoners grijpen de gelegenheid aan om eens van zich af te schrijven wat hen dwars zit, anderen komen met een uitgewerkt plan”, vertelt Alice Hoogvliet, projectgroeplid en medewerker van de woningbouwvereniging. De huisartsen maken gebruik van de gelegenheid om het gezondheidscentrum dat zij in het oude gemeentehuis willen vestigen weer onder de aandacht te brengen. Zij hebben een briefje rond laten gaan, waarin zij medestanders oproepen dit idee te steunen. ,,Ook dat mag, mensen kunnen ook gezamenlijk een idee indienen.”

De ideeën worden zonder naam en adresgegevens in de projectgroep behandeld. ,,Dit doen we om zo objectief mogelijk te zijn. We inventariseren en bespreken de ideeën nu ook nog niet. Maar wachten daarmee tot na 5 maart (de sluitingsdatum), om zo min mogelijk gekleurd dit proces in te gaan.”

De projectgroep zal uiteindelijk 25 ideeën selecteren en verder uitwerken komende zomer. Dit is volgens projectgroeplid Kimmel goed mogelijk. ,,Er zijn veel ideeën die met elkaar te combineren zijn.” Of de ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden hangt vervolgens van de politiek af.

advertentie
advertentie