Sloop distributiecentrum dichterbij

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De sloop van het voormalige distributiecentrum van de PTT komt steeds dichterbij. Op 17 januari van dit jaar heeft de gemeente in een beschikking toestemming gegeven om tot sloop over te gaan.

door Rob Verbraak

Ahold Vastgoed, eigenaar van de grond waar het voormalig distributiecentrum op staat, heeft in december vorig jaar een verzoek bij de gemeente ingediend om het gebouw te mogen slopen. Vooruitlopend op toestemming heeft er eerst een asbestinventarisatie project plaats gevonden.

Tegen het verlenen van toestemming door de gemeente kan tot zes weken na het publiceren van deze beschikking bezwaar gemaakt worden. De verwachting is dat daar geen gebruik van zal worden gemaakt omdat menig bewoner blij zal zijn als dit gebouw verdwenen is. Dit zou betekenen dat er medio maart met de definitieve sloop begonnen zou kunnen worden. Ahold vastgoed heeft inmiddels aan een aantal bewoners van wie de tuin direct grenst aan het gebouw toegezegd om te bekijken of er in de vorm van een soort schutting de privacy gehandhaafd kan blijven worden. Woordvoerder van Ahold Vastgoed Els van Dijk: ,,De plannen van Ahold zijn om de vrijgevallen ruimte te benutten voor de aanleg van parkeerplaatsen, omdat daar een behoorlijk tekort aan is in het centrum van Doorn. Ook vinden we het als Ahold uitermate belangrijk dat de klanten van onze supermarkt voldoende parkeerplaatsen hebben en dichtbij de winkel kunnen parkeren.” Er is door Ahold Vastgoed ook een verzoek bij de gemeente ingediend om de winkel aan de achterkant een stuk uit te breiden, maar hierover is nog geen definitieve beschikking verleend.

advertentie
advertentie