Prijsuitreiking poëziewedstrijd bibliotheek Amerongen

19 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De winnares van de wedstrijd ‘Poëzie dichterbij’ kreeg zaterdagochtend 16 februari een prijs uitgereikt. Deze wedstrijd werd door bibliotheek Amerongen georganiseerd in het kader van de Nationale Gedichtendag 2008.

De opdracht was om bij een van de vijf door Amerongen geselecteerde gedichten van Annie M.G. Schmidt, Joost Zwagerman, Adriaan Morriën, Daan Zonderland of Henriette Roland-Holst, een reactie te geven in de vorm van een gedicht, tekening of anderszins. Van de inzendingen heeft de jury, bestaand uit Elly Tol (S.W.U.H.), Coby Menalda (bibliotheek) en Kirsten Benschop (bibliotheek) haar keuze laten vallen op de inzending van mevr. Loggers-Haverkamp. Mevrouw Loggers had zowel een ‘tegengedicht’ als een kleurrijke tekening gemaakt bij het gedicht van Joost Zwagerman. Beiden riepen een spanning op die heel goed aansloot bij het gedicht van Zwagerman.

Haar gedicht:

Een liefdevolle blik, een teder woord

Ik heb ’t niet gezien, nog niet gehoord

Mijn denken is wel erg verward

Het opgewonden bonzen van mijn hart

Vraagt om meer tegenspel

De twijfel.. houd je niet .. of wel?

Ik wil ’t je vragen, desnoods smeken

Al geef je maar één simpel teken

Mijn liefde voor jou is pijn, is lijden

Hoe moet dat nu toch met ons beiden?

Een liefdevolle blik, een teder woord

Hij heeft mij niet gezien.. noch mij gehoord!

Rechts op de foto een blije mevrouw Loggers die haar prijs in ontvangst neemt. Deze bestond uit een pakket Plint poëzieartikelen (shopper, kussensloop, kaarten, wijnetiketten etc. bedrukt met poëzie).

advertentie
advertentie