Plein 6 in plaats van Ome Lou

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

,,Na vijf jaar vonden we het tijd worden om op zoek te gaan naar een tweede zaak in de regio. Het moest in elk geval een zaak worden in een centrum met een terras en een gelegenheid voor lunch, diner maar ook met een lounge” vertelt Blaauwendraat. ,,Toen we hoorden dat deze zaak leeg kwam hebben we niet lang hoeven te twijfelen om op deze locatie een restaurant te gaan beginnen” vervolgt Blaauwendraat.

,,Cocktail-kaarten zijn helemaal in’’ DOORN - Waar tot voor kort café Ome Lou was gevestigd opent 1 maart restaurant Plein 6 haar deuren. Alex Blaauwendraat en zijn vriendin Hedey Borgsteijn zijn de eigenaars van deze nieuwe uitgaansgelegenheid in het centrum van Doorn. Zij zijn geen onbekenden in de horeca, restaurant Du Chef in Driebergen hebben zij vijf jaar geleden met veel succes opgestart.

door Rob Verbraak

Momenteel vindt er een grondige verbouwing plaats, de zaak wordt een stuk lichter gemaakt door middel van nieuwe verlichting en we krijgen nieuw meubilair. In de serre komen tafels met luxe stoelen. In het restaurant zullen tafels en lounge banken worden geplaatst en ook op het grote terras komt nieuw meubilair. In de zaak is ruimte voor ongeveer vijftig gasten terwijl er op het terras ook nog zestig plaatsen zijn. ,,Voordat de gasten aan tafel gaan, kan er aan de bar een cocktail of een aperitief genomen worden, ook is het mogelijk om het voorgerecht aan de bar te gebruiken. En uiteraard kan er na het eten aan de bar een drankje genuttigd worden” aldus Blaauwendraat. ,,In Amsterdam is een cocktailkaart helemaal in, dat gaan wij hier ook doen,” besluit Blaauwendraat.

Op de kaart komt een twintigtal gerechten, variërend in prijs van acht tot twaalf euro, waaruit de gasten zelf een keuze kunnen maken om een menu samen te stellen. Buiten de kaart om komt er ook een regelmatig wisselend menu bestaande uit zes gerechten, met de toepasselijke naam Avondje Plein 6. Op de kaart staan wereldse gerechten zoals een carpaccio van het kalf, coquilles, kalfssucade in combinatie met zwezerik en lamsrack. Elk seizoen komt er een nieuwe kaart met daarop seizoensgebonden gerechten, zoals een speciale aspergekaart of een kaart met daarop wildgerechten. Hoog in het vaandel zal bij Plein 6 niet alleen de kwaliteit maar ook de versheid van de gerechten staan. Niet alleen voor het diner maar ook voor de lunch kan men bij Plein 6 terecht. Er komt een drie gangen lunch menu wat binnen een uur geserveerd zal worden, vooral gericht op de zakenmensen. Speciale aandacht wordt er besteed aan de muziek, die niet overheersend zal zijn, maar als achtergrondmuziek zal dienen waardoor een conversatie aan tafel mogelijk blijft. In de weekenden zal er vanaf een uur of elf andere muziek gedraaid worden, waarbij ook regelmatig een disc-jockey aanwezig zal zijn. De grote ruimte boven de zaak zal op niet al te lange termijn worden opgeknapt waardoor deze weer geschikt is voor het houden van vergaderingen, bruiloften of besloten feesten, in deze ruimte is plaats voor ongeveer zestig gasten. Plein 6 zal zeven dagen in de week geopend zijn, in de zomer vanaf 10.00 uur en in de winter vanaf 11.00 uur.

advertentie
advertentie