Ingezonden brief De Blokkendoos

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Locatiemanager Dorien de Best van BSO's/PSZ SKDD stuurt een brief die een ouder heeft geschreven over de peuterspeelzaal:

'Welkom bij peuterspeelzaal De Blokkendoos!

Het is altijd een gezellige boel bij peuterspeelzaal De Blokkendoos van Stichting Kinderopvang Driebergen Doorn (SKDD).

Peuters hebben er een ruime keuze uit speelgoed zodat er voor elk wat wils is. En dat zie je dan ook wel als je het lokaal aan de Van Bennekomweg binnenkomt! Een poppenhoek, een autohoek en natuurlijk puzzels, lego, little people spullen, boekjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

De Blokkendoos is er erg op gericht het de kinderen naar hun zin te maken in de tijd die zij er doorbrengen met een vast patroon zodat de peuters weten waar ze aan toe zijn. Tijdens het brengen van de peuters heerst er een gezellige sfeer en krijgen de peuters die moeite hebben met afscheid nemen even aparte aandacht. Samen met de pedagogische medewerkster en een helpende ouder (door de kinderen vaak de juffen genoemd) zwaaien ze papa of mama uit. De eerste tijd kunnen de peuters zich uitleven met wat ze maar willen. Ondertussen wordt de knutseltafel gereed gemaakt en mogen de kinderen een creatie voor thuis maken. Dit kan een tekening zijn maar vaak wordt er geschilderd, geknipt en geplakt.

De pedagogisch medewerksters zijn erg creatief in het bedenken van een knutselitem! Daarna is het tijd voor één van de favoriete onderdelen van de meeste peuters. De kring om met elkaar te praten en leuke liedjes te zingen! Er wordt gezongen, gestampt of juist heel stil gedaan, maar net wat het liedje van de peuters vraagt. Van al dat zingen krijg je dorst en dus is het dan tijd voor fruit en drinken. Als alle peuters weer wat bijgekomen zijn is het weer speeltijd. Bij goed weer lekker buiten uitleven anders wordt de Lego of andere speelgoed uit de kast getrokken. Tegen het einde van de ochtend wordt er samen opgeruimd en kan het voorlezen beginnen! En zo zit er dan weer een dag peuterspeelzaal op. Elke week is er een nieuw thema dat behandeld wordt bijvoorbeeld waarden en normen, diverse beroepen, enz. Kortom de kinderen hebben veel plezier en leren spelenderwijs! Samen er op uit gaan behoort ook tot de mogelijkheden. Zo gaan wij ieder jaar naar het Cultuurhuis in Doorn voor de Nationale Voorleesdagen waarbij dit jaar het boek “Kleine Muis Zoekt Een Huis” centraal stond. Ook de peuters die de betreffende dag eigenlijk niet op de peuterspeelzaal zijn kunnen dan gewoon gezellig mee. Het is altijd heel leuk en er werd een leuke poppenkastvoorstelling van gemaakt. Alle peuters hebben het ook dit jaar weer helemaal gezellig gehad!'

'

Aldus de brief van een ouder.

Voor meer informatie en aanmeldingen bel met SKDD 0343-516000 of kijk op www.skdd.nl.

advertentie
advertentie