Meer met Foto’s

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - Digitale fotografie is niet meer weg te denken uit ons tijdbeeld. De moderne camera's kunnen meer dan je vaak zelf weet en de foto's kunnen vaak beter.

Naast het fotograferen kan men op eenvoudige wijze foto's digitaal bewerken tot fraaie plaatjes. Fotoacademie Heuvelrug van Diderik van Kesteren van Foto van Kesteren Doorn en Bunnik neemt de deelnemer bij de de hand en leert de geheimen van digitale fotografie en beeldbewerking.

Veel mensen denken dat een computer nodig is om digitaal te kunnen fotograferen. Maar dat is beslist niet waar. Daarom leert men tijdens de workshops van Fotoacademie Heuvelrug vooral hoe men meer plezier beleeft aan de digitale camera. Bijvoorbeeld hoe men foto’s kan optimaliseren, repareren en archiveren zonder en met computer. Men leert welke printmogelijkheden er zijn, met en zonder computer, hoe men het best digitale beelden kan aanleveren voor de mooiste fotoafdrukken en hoe men digitale beelden kan verzenden via internet. Daarnaast weet men na de workshop alles over geheugenkaarten en data-recovery.

De cursus data zijn; -groep A; Maandag; 3, 10, 17 en dinsdag 25 maart

-groep B; Woensdag; 2, 9, 16 en 23 april

Van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten 139.- inclusief cursusboek. Tijdens de workshops van Fotoacademie Heuvelrug wordt men allereerst wegwijs gemaakt in het programma Photoshop Elements. Dit is een veelzijdig programma voor digitale beeldbewerking. Men leert digitale beelden over te brengen van camera naar computer, hoe men deze beelden kan verbeteren en hoe men de beste afdrukresultaten krijgt. Daarnaast gaat men digitale beelden samenvoegen, panorama’s opbouwen uit diverse foto’s en leert men aantrekkelijke bedank-, wens- en ansichtkaarten te maken.

De cursus wordt in een presentatie gegeven, de opdrachten moeten thuis worden gemaakt op de eigen computer.

De cursus data zijn:

- groep C; Woensdag; 5, donderdag 13, woensdag 19 en 26 maart

- groep D:Maandag; 31 maart, 7, dinsdag 15 en maandag 21 april

Tijd van 20:00 tot 21:30 uur.

Kosten 149.- inclusief cursusboek.

Inschrijven

Inschrijven kan via een email naar fotoacademie@orange.nl of kom naar Foto van Kesteren amersfoortseweg 11c, Doorn of het slot 31, Bunnik. Tel: 0343-592092.

advertentie
advertentie