Vroege Hollanders naar Koningshof

7 februari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op donderdag 14 februari zal drs. Frederike Upmeijer een lezing houden voor de Kunstkring Doorn getiteld: Vroege Hollanders. Schilderkunst van de late middeleeuwen. De lezing wordt gehouden in Centrum De Koningshof, Kerkplein 1, Doorn aanvang 20.00 uur.

Vroege Hollanders is de titel van een tentoonstelling van zestig schilderijen die gemaakt zijn in het graafschap Holland in de periode 1460 tot 1510. Deze bijzondere tentoonstelling zal vanaf 16 februari te zien zijn in Museum Boijmans-van Beuningen in Rotterdam. Kunsthistorica Frederike Upmeijer heeft een jarenlange ervaring met het geven van lezingen en rondleidingen in Nederland en het buitenland. Met verve zal zij ons inleiden in de wereld van de Hollandse schilderkunst. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de entreeprijs € 5,00. Het is een bijzondere tentoonstelling omdat de laatste tentoonstelling over dit onderwerp vijftig jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Uitgangspunt voor de tentoonstelling is de bruikleen van vijftien schilderijen van het Rijksmuseum aan Museum Boijmans-van Beuningen. Teneinde een compleet beeld te vormen van deze periode in dit gebied, heeft Museum Boymans de schilderijen uit Amsterdam gecombineerd met zijn eigen schilderijen én met die van andere, ook buitenlandse, musea.

advertentie
advertentie