Invulling Galgenbosje nog onzeker

7 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Waar ooit kinderen in de frisse boslucht speelden rest nu nog slechts zand. De grond lijkt even teruggegeven aan de natuur, maar voor hoelang? De gemeente heeft rap gebruik gemaakt van de op 7 januari dit jaar afgegeven sloopvergunning. Communicatiemedewerker Hans van Schaik legt de gang van zaken uit: ,,De sloopvergunning is aangevraagd omdat het pand al langere tijd leegstond, en om te voorkomen dat er vandalisme zou ontstaan. Op dit moment is er nog geen bouwvergunning afgegeven. Overleg met de omwonenden vindt in principe in februari plaats, en dan komt ook de invulling van het terrein ter sprake”. Of de grond van het kinderdagverblijf betrokken wordt bij de toekomstige bouwplannen van het Galgenbosje laat hij in het midden. ,,Er is op dit moment nog geen sprake van dat het bouwplan bij het Galgenbosje wordt betrokken”.

Bewoners voorstander oude plan LEERSUM – Het vroegere onderkomen van Kinderdagverblijf ‘de Harlekijn’ en peuterspeelzaal ‘de Speeldoos’ aan de Vogelslag is gesloopt. Sloper Schimmel uit Overberg had minder dan een week nodig om het gebouwtje met de grond gelijk te maken. Het blijft speculeren naar de invulling van dit terrein en die van het aangrenzende Galgenbosje. De gemeente belooft in ieder geval in februari een tweede gespreksronde met omwonenden aan te gaan om over de ontwikkeling van de bouwplannen te praten.

door Caro van den Berg

Afgelopen december heeft een bijeenkomst tussen gemeente en omwonenden plaatsgevonden. De tweede staat gepland in februari. ,,De randvoorwaarden aan de bebouwing zullen daarbij vast worden gesteld in een nog op te stellen bestemmingsplan”, aldus de gemeentelijke reactie. Enkele omwonenden, die hun naam liever niet vermeld zien, hebben zo hun eigen visie op de ontwikkelingen. ,,In augustus 2005 is door de toenmalige gemeente Leersum een plan ontwikkeld dat als definitief aan ons gepresenteerd werd. Dit mooie, evenwichtige plan bestond uit vier woningen met flinke bosstroken. In december 2007 is de gemeente met een nieuw plan gekomen, met een heel andere situering van de woningen en groenstrook. Met dit nieuwe plan zijn we bang dat als de gemeente in de toekomst geld nodig heeft er meer huizen zullen komen. Daar zijn we niet gerust op”, aldus de belanghebbenden.

De verfstippen die zijn aangebracht op een aantal bomen in het door bosuilen drukbezochte bosje, hebben volgens de gemeente niets met een eventuele aanstaande bomenkap te maken. ,,De stippen zijn aangebracht voor de inventarisatie en het geografisch inmeten van de bomen. Deze verdwijnen binnen enkele weken vanzelf of worden met schutkleur overgeverfd”, aldus de gemeentezegsman. Nieuwe plannen of niet, de omwonenden lijken eensgezind voorstander van het oude plan, en houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. De aanwezige bosuilen paartjes doen er verstandig aan alvast een nieuw onderkomen te zoeken.

advertentie
advertentie