Woninginrichting Ben van den Broek

7 februari 2008 om 00:00 Nieuws

In 1968 begon vader Wim van den Broek de zaak. In 1992 nam zoon Ben deze van hem over. Al snel bleek deze veel te klein te zijn en gingen Ben en Rita op zoek naar een grotere ruimte. Toen zij hoorden dat het aannemersbedrijf Schimmel, aan de Kerkweg, stopte namen zij direct contact op. Ben van den Broek:,, Morren had het bedrijf van Schimmel overgenomen en moest uiteraard nog een andere ruimte vinden. Toen dit gelukt was zijn wij, met hulp van familie en vrienden, gaan verbouwen. We hebben nu een winkel van ruim honderdtachtig vierkante meter, een zolder en een kelder. In totaal vierhonderd vierkante meter. Maar de ruime parkeergelegenheid is ook erg belangrijk. Hierdoor zijn we ook voor onze oudere klanten goed bereikbaar. We kunnen nu werken zoals we het altijd gewild hebben en onze klanten die kwaliteit bieden die ze van ons gewend zijn.”

LEERSUM - Al ruim vijf hebben Ben en Rita van den Broek nu hun winkel aan de Kerkweg. Met de verhuizing van het Juffersland naar dit pand ging hun droom in vervulling. De ruim vierhonderd vierkante meter geven hen de gelegenheid de klant volledig van dienst te zijn.

door Marjan van den Dorpe

Kennis van zaken is bij het echtpaar Van den Broek ruim aanwezig. Ben behaalde zijn middenstandsdiploma, diploma textiel en het vakdiploma woninginrichting. Rita volgde onder andere de opleiding voor coupeuse bij Gerrie van der Garden en behaalde op de Detailhandel-Textielschool in Doorn haar diploma. Als Ben bij de klant thuis bezig is staat Rita in de winkel. In de eerste jaren van hun huwelijk ging zij echter vaak met Ben mee naar de klant. Hierdoor is haar productkennis even goed als die van hem. Rita:,,In principe kunnen we alles leveren wat de klant wil. Is er iets dat wij niet hebben, dan gaan we met de klant naar bedrijven die dat artikel wel leveren. Wij proberen onze klanten veel persoonlijke aandacht te geven. Een tevreden klant staat bij ons hoog in het vaandel.” Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat klanten soms kleding mee naar huis mogen nemen om te passen. Het bedrijf Ben van den Broek verkoopt niet alleen alles voor woninginrichting, maar tevens gordijnen, vitrages en (bedrijfs) kleding. Op de vraag of er bepaalde trends zijn op woongebied antwoordt Rita: ,, Dit jaar zijn de aarde- kleuren ‘in’. Maar het aantal keuzemogelijkheden wordt alleen maar groter.”

De zaak is op maandag gesloten. Open dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.30 en van 13.30 -18.00 uur; zaterdag van 09.00 – 16.00 uur. Vrijdagavond koopavond. Meer informatie: www.benvandenbroek.nl.

advertentie
advertentie