Nieuwe ambtsketen

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Een nieuwe gemeente vraagt om een nieuwe ambtsketen. Lida Verbon uit Driebergen-Rijsenburg heeft het idee ontworpen en juwelier Diek Wechgelaar uit Driebergen-Rijsenburg heeft de ambtsketen vervaardigd. Op maandag 28 januari om 15.00 uur wordt de nieuwe ambtsketen onthuld in de raadzaal van Cultuurhuis Pléiade in Doorn.

Burgemeester Frits Naafs deed tijdens de Heuvelrugdagen 2006 een oproep via het debat ‘Verbeelden en verbinden’ en in Gemeentenieuws. Hij vroeg de inwoners mee te denken over het ontwerp van de ambtsketen. Tien inwoners dienden totaal zestien ontwerpen in, waaronder ook basisschool De Schakel uit Leersum. De burgemeester bezocht de leerlingen van De Schakel om te praten over hun ontwerp.

Uiteindelijk heeft de burgemeester gekozen voor een ontwerp van Lida Verbon. Haar ontwerp voldeed aan de randvoorwaarden. Daarnaast was de eerst indruk goed en viel haar creativiteit op die zij had verwerkt in de kenmerken van de gemeenten. Verder was goed over draagbaarheid en handzaamheid nagedacht en het ontwerp oogde representatief. Voor de ambtsketens van de voormalige gemeenten wordt nog een definitieve plek gezocht. De ambtsketens van de voormalige gemeenten zijn tijdelijk in de Oudheidkamer Doorn in het Cultuurhuis te bezichtigen.

advertentie
advertentie