Muziek op schoot

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM / Vanaf 18 februari start Muziekcentrum Harlekijntje een voorjaarscursus ‘spelen met muziek’ voor ouder en kind,eren in de leeftijd van 0 tot en 4 jaar. Ouders (grootouders en gastouders) kunnen met hun baby, dreumes of peuter deze vrolijke muzieklessen volgen. De cursus bestaat uit 10 lessen en kost € 60,-.

De cursus wordt gegeven in Ede, Veenendaal, Wageningen, Bennekom en Leersum. De muzieklessen bestaan uit zingen, dansen en ritmespel. Ouder en kind doen samen mee aan de activiteit. Het is niet nodig dat de ouders muzikaal onderlegd zijn. Bij de cursus hoort een liedjesboekje. Zo kunnen de ouders en kinderen thuis ook nog zingen.

Zingen en dansen dragen bij aan de ontwikkeling van het kind. De vele liedjes geven de kinderen een grote woordenschat. De baby’s oefenen met klanken nabootsen. Bewegen op muziek stimuleert de motorische ontwikkeling en tegelijkertijd ontwikkelt het kind een maatgevoel. Tijdens de lessen zijn kind en ouder samen en in de groep bezig; goed voor de ouder-kindrelatie en de sociale ontwikkeling. Maar bovenal zijn de muzieklessen gewoon leuk. Ook grootouders en gastouders zijn welkom met een baby, dreumes of peuter.

Harlekijntje is op dinsdag in Leersum. Alle lessen zijn ’s morgens. De lessen zijn inhoudelijk aangepast aan de ontwikkelingsgebieden van kinderen. Er zijn vier leeftijdscategorieen: baby’s (vanaf 5 maanden) dreumesen, jonge peuters en peuters.

In de lentecursus worden er liedjes en muzikale activiteiten gedaan over kuikentjes, bloembollen, buiten spelen, eendjes voeren, Pasen, dansen en nog veel meer. Materiaal die we erbij gebruiken zijn opwindkuikentjes, ritme instrumenten, bellen, vingerpopjes, sjaals en boekjes.

Voor meer informatie over alle cursussen kan men kijken op www.harlekijntje.nl, of bellen met Maryanne de Jager 0318-625 893 of Saskia Beverloo 0318-418 566.

advertentie
advertentie