'Ja, ik wil' op de middenstip?

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug is het nu mogelijk om op locatie naar keuze een huwelijk te voltrekken of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

De trouwdag geldt als een van de mooiste dagen van het leven, of men nou gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wat is er mooier deze speciale gebeurtenis te houden op de plek binnen de gemeente waar het bruidspaar een speciaal gevoel bij heeft. De gemeente maakt het mogelijk dat de trouwdag ook echt dé dag wordt. Het paar kiest zelf de locatie waar men elkaar het ‘ja-woord’ geeft. Trouwen in een gemeentehuis of in een aangewezen buitenlocatie hoeft niet meer per se.

Wel gelden enkele voorwaarden bij een huwelijksvoltrekking of het aangaan van een geregistreerd partnerschap op locatie naar keuze. Locaties die overlast veroorzaken op het gebied van openbare orde en veiligheid worden uitgesloten, zoals openbare wegen, parkeerplaatsen en rotondes. Locaties worden ook getoetst op de veiligheid. Is de ruimte wel geschikt om het aantal gasten te kunnen ontvangen?

De voorwaarden om op een locatie naar keuze een huwelijk te voltrekken of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, kan men opvragen bij de afdeling Burgerzaken.

advertentie
advertentie