Kids naar Vredenburg

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De kinderen uit groep 5 en 6 van de Doornse basisscholen hebben in het nieuwe Vredenburg kennis gemaakt met klassieke muziek, uitgevoerd door het Radio Philharmonisch Orkest.

Het steunpunt kunsteducatie van de provincie Utrecht “Kunst Centraal” organiseerde samen met de basisscholen ‘De Magische Muziekfabriek’. Uit de hele provincie kwamen de kinderen per bus naar het nieuwe Vredenburg. Goed georganiseerd kregen alle groepen een plaatsje in de grote zaal. Op school was het openingslied ‘Petrusjka’ ingestudeerd; om in de stemming te komen werd dit uit volle borst door iedereen gezongen.

Het verhaal van ‘Petrusjka’ (Peter) werd verteld door “meester Joep”, aangevuld met beelden op een groot videoscherm. Meegesleept door de prachtige muziek en het spannende verhaal beleefden de kinderen het leven van een bijzondere jongen op een bijzondere school. Meester Joep vertelt vol trots, hoe Peter zijn eigen angsten durft te overwinnen en daardoor contact kan leggen met Nina waar Peter stiekem een beetje verliefd op is. De kinderen reageerden enthousiast. “Wat een grote theaterzaal en zag je die mooie verlichting!” “Ik vond het een mooi verhaal; de muziek vertelde het zelf.” Voor de kinderen was het een prachtige belevenis en een fijne manier om kennis te maken met klassieke muziek en theater.

advertentie
advertentie