Poëzie Dichterbij

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Dit jaar is de Week van Gebed van 20 tot en met 26 januari 2008. Zowel jongeren als volwassenen kunnen tijdens deze week dagelijks bij het Zendings-Diaconessenhuis terecht om met elkaar te bidden en zich te bezinnen.

De avonden worden begonnen met zingen, gebed en Bijbellezen, inhoudelijk ingevuld door verschillende Amerongers. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen om te bidden. De afsluiting is in de vorm van een zegenlied. Alle deelnemers ontvangen de gebedsbrief. Aanmelden is niet nodig. Jongeren (12-17 jaar) maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur. Volwassenen (18 jaar):maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. De Week van Gebed is een gezamenlijk initiatief van de Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken, die kerken en organisaties in heel Nederland helpen om deze week vorm te geven.

AMERONGEN - Op donderdag 24 januari en vrijdag 25 januari opent peuterspeelzaal ‘t Kwetternest in Amerongen haar deuren voor peuters en hun ouders, die eens willen komen kijken. De peuterspeelzaal biedt peuters de gelegenheid om samen met leeftijdgenootjes te spelen onder deskundige begeleiding. Er is een betrekkelijk vaste indeling van de ochtend met vaste speeltijden en eettijd. Dat geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid. De activiteiten die worden ondernomen, sluiten aan bij de behoeften van de kinderen en de ontwikkelingsfasen, waarin zij verkeren (zoals puzzelen en liedjes zingen). Als het weer het toelaat, kunnen de kinderen buiten spelen op de omheinde speelplaats. Ook is er een maandagmiddaggroep voor oudere peuters (deelname leeftijd vanaf 3 jaar 3 maanden). Op deze middag vindt een stukje voorbereiding plaats voor het gaan naar de basisschool. Tijdens de open ochtenden kan men de peuterspeelzaal bezoeken tussen 9.00 en 11.00 uur. De peuterspeelzaal is gevestigd op Bessenland 2 te Amerongen. De peuter kan dan ook worden aangemeld. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Emelieke Lambrechtsen telefoon 0343-480770, de speelzaal telefoon 0343-454322 of de website www.psahetkwetternest.nl.

Amerongen - Bij Regiobibliotheek Z-O-U-T staat de hele maand januari in het teken van poëzie. Naast de wedstrijd Stapelgedichten die voor alle locaties van Regiobibliotheek Z-O-U-T wordt georganiseerd, heeft Amerongen ook nog een eigen initiatief: Poëzie Dichterbij.

Poëzie Dichterbij probeert vanuit een andere invalshoek het lezen van gedichten te bevorderen. Om mee te doen aan Poëzie Dichterbij hoeft men geen lid te zijn van de bibliotheek. Juist ook niet-leden worden van harte uitgenodigd mee te doen!

Kijk voor meer informatie over activiteiten rondom Gedichtendag op de website van Regiobibliotheek Z-O-U-T: www.rbzout.nl.

Hier zijn de gedichten ook te downloaden, mocht men niet in de gelegenheid zijn naar bibliotheek Amerongen te komen. Regiobibliotheek Z-O-U-T, locatie Amerongen, Burg. Jhr.H.v.d. Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen. Tel. 0343-453587. Email: amerongen@rbzout.nl Openingstijden: ma, wo, do: 14-17 uur, vr: 14-20 uur en za. 10-12.30 uur.

Vijf gedichten kunnen belangstellenden vanaf vandaag ophalen bij bibliotheek Amerongen.

advertentie
advertentie