Jongen aangevallen door man met mes

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op woensdag 9 januari deed een jongen aangifte van het feit dat hij op dinsdag 8 januari met een steekwapen was aangevallen.

Op dinsdagavond was een 15-jarige jongen uit Doorn na 20.00 uur hard aan het lopen in de omgeving van Doorn. Terwijl hij bij een bushalte rek- en strekoefeningen aan het doen was, zag hij dat vlakbij hem een auto geparkeerd stond met daarin een persoon met een grijze capuchon op. De jongen besteedde daar verder geen aandacht aan en liep verder.

Ongeveer tien minuten later rende de jongen over de Keizersweide. Hij hoorde iemand roepen en zag dat de man met de grijze capuchon zijn kant op kwam lopen en vervolgens op hem afrende. De man viel hem met opgeheven arm aan en de jongen pakte hem bij zijn arm beet, draaide de man aan zijn arm naar beneden, waarna de man op de grond terecht kwam. Toen zag de jongen dat de man een steekwapen in zijn handen had. Daar schrok hij zo van dat hij zonder om te kijken hard wegrende.

Het slachtoffer heeft geen idee waarom hij door de man werd aangevallen. Hij deed op woensdag 9 januari aangifte.

De verdachte was een man van ongeveer 1.85 meter met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte bodywarmer, had een grijze capuchon op, een spijkerbroek en witte sportschoenen.

Aan getuigen die op dinsdagavond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Keizersweide of die menen de verdachte te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

advertentie
advertentie