Leren in Amerongen: 35 jaar bij de les

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

35 Jaar geleden is het Cursusproject Amerongen tot stand gekomen door initiatiefnemer Van Loon. Sindsdien is door de inzet van talloze vrijwilligers, de bereidheid van vele docenten en met financiële steun van sponsoren en gemeente een divers aanbod van cursussen tot stand gekomen. In 2007 heeft het aantal inschrijvingen toegenomen tot ruim 10% van de Amerongse bevolking, hetgeen de toegevoegde waarde van het Cursusproject bewijst.

Amerongs Dictee en kindercircus AMERONGEN – 2008 is een bijzonder jaar voor het Cursusproject Amerongen. In het kader van het 35-jarig bestaan van het Cursusproject zal verspreid over het jaar een aantal feestprogramma’s plaatsvinden. Deze zijn te vinden in een jubileumbijlage, die is toegevoegd aan de begin januari huis-aan-huis verspreide folder 2008.

door Renée van der Maesen

Hot item

Het cursusjaar 2008 zal worden ingeluid op 14 januari in Stallerij van Herberg Den Rooden Leeuw, vanaf 20.00 uur. Wethouder Elisabeth van Oostrum zal de feestelijke opening verrichten en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ronald Masselink. Die avond bestaat de gelegenheid om in een ontspannen ambiance kennis te maken met diverse docenten en inhoudelijk meer inzicht te krijgen in het zeer gevarieerde aanbod van cursussen. Hot item momenteel is het veranderende klimaat. Tijdens deze cursus zal een indringend betoog worden gehouden over de wisselwerking tussen mens en milieu. Voor dierenliefhebbers behoort een rondleiding in Ouwehands Dierenpark tot de mogelijkheid of een lezing over het gedrag van de hond. De categorie Welzijn biedt een scala van onderwerpen, evenals de creatieve workshops, cursussen (kunst-)geschiedenis of Koken en Proeven.

Amerongs Dictee

Naast dit alles wordt ruimschoots aandacht geschonken aan het 7e lustrum in de vorm van een aantal gratis activiteiten voor jong en oud. Muzikaal entertainment staat op het programma in zorgcentra de Ridderhof en Elim. Taalkundigen kunnen zich opgeven voor het Amerongs Dictee en filmliefhebbers kunnen ontspannen tijdens een avond verzorgd door het Filmhuis Amerongen-Leersum.

De kinderen die dit jaar in de krokusvakantie thuisblijven, kunnen zich uitleven in Kindercircus Poehaa. Tijdens deze interactieve theatervoorstelling is het kinderpubliek in de hoofdrol en veranderen de kinderen in artiesten. Als hoogtepunt van de festiviteiten zal het Nederlands Concert Mannenkoor een Jubileumconcert geven in de Andrieskerk. De entree bedraagt 8 Euro en de voorverkoop is intussen gestart.

Het CPA kan niet bestaan zonder de inbreng van bestuurs- en commissieleden. Nieuwe input is altijd wenselijk. Vrijwilligers die deze dynamische groep willen versterken, zijn van harte welkom contact op te nemen met een van de bestuursleden.

Voor wie de folder 2008 niet ontvangen heeft: zie www.cursusproject.nl of neem contact op met Hans Kray, tel. 451392 of hanskray@hetnet.nl.

advertentie
advertentie