Oranjevereniging stopt verbranding

3 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Gezien de toegenomen kosten en de afnemende publieke belangstelling van de laatste jaren heeft het bestuur van de Oranjevereniging moeten besluiten met deze traditie te stoppen. Naast bovengenoemde nadelen die tot dit toch voor velen teleurstellende besluit heeft geleid, speelt ook het moeizaam verkrijgen van een vergunning bij de gemeente Heuvelrug voor deze activiteit een rol.

DOORN - Al twintig jaar vond in de eerste week van januari onder auspiciën van de Oranjevereniging Doorn een grote kerstboomverbranding plaats. Door de hoge kosten en de afnemende belangstelling komt aan deze traditie een einde. door Bertie Stierhout

Afgelast

De traditie is ontstaan op 7 januari 1987, ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijksfeest van H.K.H. Prinses Juliana en Z.K.H. Prins Bernhard. Tot het jaar 2000 werd de kerstboomverbranding vooraf gegaan door een lampion- en fakkeloptocht, met medewerking van de Koninklijke Harmonie Doorn. Ook de toenmalige gemeentewerf gaf aan dit festijn zijn volle medewerking. In 2007 moest door zeer slechte weersomstandigheden de kerstboomverbranding op het laatste moment worden afgelast zodat in feite in 2006 de laatste grote kerstboomverbranding op de Keizerswei heeft plaats gevonden.

advertentie
advertentie