Expositie kunstschilder Geke Steenmetz

3 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De Amersfoortse kunstschilder Geke Steenmetz exposeert olieverfschilderijen en softpasteltekeningen in Herberg Den Rooden Leeuw te Amerongen. De expositie is te zien van 6 januari tot en met 31 maart 2008.

Geke Steenmetz tekent en schildert al vanaf haar vroege jeugd. Ze heeft haar opleidingen gehad aan de school voor de Grafische vakken te Utrecht en Kunstacademie St. Joost te Breda. Sinds 5 jaar is zij professioneel werkzaam als beeldend kunstenaar. De thema’s voor de realistische schilderijen en krijttekeningen komen uit het dagelijks leven: portretten, dieren, landschappen en bloemen. Zij streeft ernaar het spel van kleur, licht en schaduw en haar gevoel daarbij te vangen op het doek of papier. De schoonheid der seizoenen, de verschillende tijdstippen van de dag, mist, ochtend- en avondlicht bieden haar een bron van inspiratie. Zij legt deze beelden vast met de camera en probeert later in haar atelier de essentie van die momentopnames uit te werken met olieverf op doek of pastelkrijt op papier. Al sinds enige tijd is zij geboeid geraakt door de koe. De koe uitgelicht uit haar omgeving of juist in het landschap biedt haar een grote vormenrijkdom.

Deze verkoopexpositie toont een groot deel werken met koeien, maar ook andere hierboven genoemde thema’s. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van restaurant Herberg Den Rooden Leeuw, Drostestraat 35 te Amerongen. Meer informatie: www.denroodenleeuw.nl en www.geke-steenmetz.nl.

advertentie
advertentie