Buurman heeft Passie voor mooie dingen

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

In haar woonkamer staat overzichtelijk opgesteld in kasten, vitrines en op planken een collectie aan bronzen beelden van onder meer Charlotte van Pallandt , Klimsch en Mari Andriessen. Daarnaast valt heel mooi glaswerk uit Leerdam en Scandinavië te bewonderen maar ook retro design waaronder lampen, bestek, zilverwerk, sieraden en klein antiek. Buurman is een verwoed verzamelaarster en altijd op zoek naar kunst, antiek en design. Zij vindt het heerlijk om in naslagwerken te duiken om de herkomst na te gaan.

DOORN - In haar huis aan de Vogelweide 56 houdt Conny Buurman op zaterdag 15 december een ‘open huis verkoop expositie’.

door Bertie Stierhout

,,Het geeft mij een kick wanneer je bijvoorbeeld een kunstwerkje al enige tijd in je bezit hebt en je na speurwerk eindelijk de naam van de maker vindt. Maar ik blijf niet aan de dingen hangen en kan ze ook weer los laten. Dat doe ik onder meer door de verkoop van kunstvoorwerpen op internetsites. Wat ik dan echter mis is het contact met mensen en daarom organiseerde ik al eerder een open huis voor vrienden, familie en bekenden waarop ik veel reacties heb gehad.

Vandaar deze open dag waar ik veel van mijn verzameling te koop aan biedt. Ook is er nieuwe inbreng van artikelen die ik voor derden verkoop”.

Verschillende voorwerpen zijn afkomstig uit het opruimen van ouderlijke huizen.

Buurman:,,Via via word ik soms benaderd door mensen die dingen hebben geërfd en niet goed weten waar er mee heen te gaan. Dan help ik ze met het uitzoeken van deze spullen wat voor mij net zo spannend is. Ik koop in en ik verkoop. De mensen kunnen mij bellen of via de website kopen. Ik verkoop alleen maar mooie spullen en als mensen iets bijzonders willen kopen als cadeautje voor de Kerst, kunnen zij hier terecht.

Open dag: zaterdag 15 december van 10.00-17.00 uur. Adres:Vogelweide 56, Doorn. Telefoon 0343-415104. www.goedgevonden.info.

advertentie
advertentie