Kerstdecoraties en warme glühwein

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

Deze bescheiden kerstmarkt, die Til Selie van woonaccessoire winkel KaMaDo en bloembindster Carin Rispens voor de eerste maal organiseren, zien de dames echt nog als proef. ,,Als het aanslaat gaan we in de toekomst meerdere markten verzorgen. Misschien ook in het voorjaar en in de zomer”. Ondanks het feit dat de initiatiefnemers elkaar nog maar net kennen, klikt het duidelijk tussen de twee. Achter de houten toonbank in de winkel vertelt Selie hierover: ,,Carin kwam in oktober een keer toevallig bij mij in de winkel. Nu helpt ze me als vriendin soms in de zaak als het heel druk is”. Van het een kwam het ander, en binnenkort gaat de eerste workshop van Rispens voor Groei en Bloei op de ruime etage boven de winkel van start.

LEERSUM - Fraaie zelfgemaakte kerstdecoraties waren zaterdag 8 december te bewonderen bij de twee kerstkramen die naast de woonaccessoire winkel KaMaDo waren geplaatst. Met de gratis warme glühwein die werd geschonken konden de bezoekers van deze mini kerstmarkt zich in de koude wind een beetje warmhouden.

door Caro van den Berg

Sfeervolle zolder

De eerst als opslagruimte in gebruik zijnde zolderverdieping is door de dames opgeruimd en gereed gemaakt om cursisten in een gezellige sfeer te ontvangen voor het volgen van de workshops. De oude zolderetage met zijn houten accenten lijkt dan ook uitstekend geschikt voor dit doel. ,,Bloemschikken en de leuke spullen van KaMaDo raken elkaar”, licht Rispens de samenwerking toe. Met haar bedrijf Flower Fantasy timmert ze inmiddels stevig aan de weg. Samen met collega Vera Nieuwenburg, die vandaag ook van de partij is, is ze enkele jaren geleden begonnen met het maken van kerstkransen met ouders op basisschool De Meander. Van daar uit werden de werkzaamheden uitgebreid met het geven van workshops. Naast activiteiten voor Muzemiks en Groei en Bloei organiseert ze nu ook onder haar eigen bedrijfsnaam workshops.

Buiten waait een harde wind en is het behoorlijk fris. De opengewerkte kerstkrans met houtkrullen en Lotusbloemen schommelt vervaarlijk. Nieuwenburg, steekt vandaag ook de handen uit de mouwen. Ze heeft er zin in. De kerstkramen staan op zaterdag 15 en 22 december nog van 10.00 - 17.00 uur op de Rijksstraatweg 42, naast KaMaDo. Informatie is te vinden op website www.flowerfantasy.nl, of 0343-456706.

advertentie
advertentie