Nog geen eis in zaak misbruik jonge kinderen

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - In de zaak van een 39-jarige man uit Doetinchem die in Maarn drie zeer jonge kinderen heeft misbruikt, is de officier van justitie opnieuw niet tot een eis gekomen. Er zijn twee nieuwe aangifte van twee kinderen uit Doetinchem en de officier wil die zaken meenemen.

De verdachte is zeven jaar geleden ook al veroordeeld wegens ontucht met minderjarigen. Hij was zelfs nog in therapie toen hij vorig jaar tijdens een reis naar voormalig Joegoslavie een gescheiden vrouw uit Maarn tegenkwam. De twee bleven elkaar zien na de reis. En al snel bleef de verdachte tijdens de weekenden in Maarn slapen. Maar binnen een paar maanden ging het al mis. Korte tijd later vertelde de 7-jarige dochter dat de verdachte ontucht met haar had gepleegd. Ook haar 5-jarige broertje vertelde dat er iets was gebeurd. De verdachte werd daar telefonisch en per msn mee geconfronteerd. Hij gaf dat gedeeltelijk toe. Ook een 7-jarige buurmeisje deed vervolgens aangifte van ontucht.

De zaak kwam drie maanden geleden voor de eerste keer voor de rechter toen wilde de officier dat de reclassering een plan zou opstellen zodat er tbs met voorwaarden kon worden geeist. Die voorwaarden zouden heel nauwkeurig omschreven moeten worden. Het opstellen van dat plan heeft de nodige problemen opgeleverd, want er is geen instelling die de verdachte wil behandelen. Alleen de instelling waar hij al behandeld werd, wilde met hem praten. Maar daar voelt de officier van justitie weinig voor omdat die behandeling niet succesvol is gebleken.

Daarnaast vertelde de officier dat er nieuwe aangiftes zijn gedaan. Twee oudere kinderen, die in Doetinchem naast de verdachte woonden, hebben aangifte gedaan van ontucht. De officier vroeg de rechtbank om de rechtszaak aan te houden omdat het onderzoek nog loopt. De raadsman van de verdachte vroeg de rechtbank om de verdachte in de tussentijd vrij te laten.

Daar voelde de rechtbank helemaal niet voor. De zaak gaat op 15 februari verder.

advertentie
advertentie