'España' van Barok tot Flamenco

9 november 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Ramon Jaffé (cello) en Gerald Gürtler (gitaar) komen op 23 november naar Doorn voor een concert in de Maartenskerk.

Ramon Jaffé is al bekend in Doorn als cellist van het Belcanto Strijktrio en van zijn duo-recital met harpiste Marie-Pierre Langlamet. Veelzijdigheid is troef bij deze winnaar van diverse internationale concoursen, opgeleid door onder andere David Geringas en Sandor Vegh. Niet alleen stond hij als solist op de podia van belangrijke muziekhuizen in Berlijn, Wenen, München, Leipzig en Londen, even gemakkelijk werkte hij samen met jazz-zanger Bobby McFerrin en flamenco-gitarist Pedro Bacan.

In dit laatste genre vond hij een perfecte partner in Gerald Gürtler, al even zo veelzijdig als hijzelf. Oorspronkelijk songwriter, startte diens flamenco-studie in 1997 bij Pedro El Marinero, tevens bespeelt hij het cajon-slagwerk. Al snel aan het werk bij diverse flamenco-formaties (Miguelite, Espinoza) treedt Gürtler vanaf 2002 op met eigen programma's tussen klassiek en flamenco, o.a. in het Theatron München en het Gewandhaus Leipzig. Hij doceert aan de muziekhogescholen van Dresden en Weimar en heeft sinds 2001 een eigen flamencostudio in Dresden.

Het concert op 23 november begint met werken voor cello-solo uit verschillende perioden. Na de pauze breekt het flamenco-vuurwerk los, waarbij het publiek zéér direct zal worden betrokken.

Programma: Gaspar Cassado: Suite Espagnole. Marin Marais: Les Folies d'Espagne. R.Huguet y Tagell: Seguida Flamenco. Na de pauze: Flamenco-Fantasies voor cello en gitaar.

Vanaf drie weken voor het concert zijn losse kaarten verkrijgbaar bij: Doorn: Boekhandel Binkhorst (Kampweg) en VVV Doorn, Driebergen: Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c, Leersum: Bibliotheek; Amersfoort: van Hooren en van Hees Muziek, Zuidsingel 8a.

Toegangsprijs: € 20,- ; CJP en 65+: € 17,-. Scholieren/studenten: € 5,00 ('s avonds aan de zaal). Bestellen -mits tijdig- is ook mogelijk via bankrekeningnummer 48 11 67 986 ten name van Muziek Maartenskerk.

Zie de website voor gunstig geprijsde abonnementen (naar keuze 4 of 3 concerten) met toppers als het Franse Psophos Kwartet, het Duitse Mozart Pianokwartet en de Kerstmatinee met de Italiaanse pianist Igor Roma.

Avondconcerten beginnen om 20.00 uur, zaal open om half acht. De plaatskeuze is vrij. w.w.w.muziek-maartenskerk.nl

advertentie
advertentie