Geweldpleger aangehouden

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De politie maakte onlangs bekend woensdag 10 oktober drie jongeren te hebben aangehouden die ervan werden verdacht verantwoordelijk te zijn voor twee geweldszaken die plaatsvonden in Leersum op zaterdag 1 september. Na verhoor bleek een 14-jarige jongen uit Leersum verantwoordelijk te zijn voor beide zaken.

Zaterdag 1 september om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren op de Rijksstraatweg een fiets voor een passerende bus had gegooid. Er werd aangifte gedaan en getuigen werden gehoord. Even later, om 01.50 uur, werd een 16-jarige jongen uit Leersum bij de Wildbaan van zijn fiets getrokken en geschopt en geslagen. Ook hier was volgens getuigen een groepje jongeren betrokken.

De politie onderzocht beide zaken en hield op 10 oktober drie jongens aan. Alledrie de jongens, van 14, 15 en 16 jaar, komen uit Leersum. Tijdens de verhoren bleek dat de 14-jarige jongen in beide zaken de verdachte is die het geweld pleegde. Proces verbaal is opgemaakt. De schade aan de fiets is inmiddels vergoed aan de eigenaar. De zaak is aan justitie overgedragen.

advertentie
advertentie