Wicked Willemijn Verkaik

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

MAARN - De Maarnse Willemijn Verkaik vertolkt de hoofdrol van Elphaba in de Duitse versie van de Musical Wicked. De première vindt plaats op 15 november in het Palladium Theater in Stuttgart.

Willemijn Verkaik bereidt zich al vanaf begin september voor op een rol die niet alleen bekend staat als een van de meest fel begeerde (maar liefst 1800 gegadigden uit binnen- en buitenland meldden zich voor de audities), maar bovenal als een van de meest uitdagende rollen op zang- en acteergebied van dit moment. Als Elphaba staat Willemijn in de ruim tweeënhalf uur durende show vrijwel continu op het podium en de rol met de de bijbehorende songs vergen lichamelijk, emotioneel en zangtechnisch veel. Willemijn voelt zich bevoorrecht met de rol van de groene heks.

,,Het is echt een ongelofelijke eer dat ik deze rol zingen en spelen mag,''aldus de tweeëndertigjarige musicalactrice. De verwachtingen zijn hoog gespannen omdat deze musical op Broadway en West End alle records in bezoekersaantallen brak. Daarnaast sleepte Wicked talrijke awards in de wacht, waaronder Tony Awards voor mooiste kostuums en beste decorontwerp en Drama Desk Awards voor beste musical en beste regie. Ook de muziek van de musical viel in de prijzen. Het album van de show waarvan al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht werd beloond met een Grammy Award voor het beste musicalalbum van 2005. De musical is gebaseerd op het boek van Gregory Maguire en is een spin-off van het bekende The Wizard of Oz. Het vertelt het verhaal van de vriendschap tussen de mooie en populaire Glinda en de groen geboren en onbegrepen Elphaba. In de show onwikkelt Glinda zich tot 'Glinda The Good', terwijl Elphaba gedoemd is 'The Wicked Witch of the West' te worden. Voor Willemijn Verkaik, die eerder te zien was als Elisabeth in de gelijknamige musical in het Zwitserse Thun en recent nog als Killer Queen in de musical We Will Rock You in Keulen, is deze droomrol een hoogtepunt in haar internationale musicalcarrière tot dusver.

advertentie
advertentie