Als echte mannequins

26 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis prijkte deze week een heuse catwalk. Kinderen van de tienerclub waren voor één dagje mannequin van spiksplinternieuwe kinderkleding, die even later aan ruim zestig kinderen uit Amerongen en Leersum werd uitgedeeld.

Ingrid Verburg, eigenaresse van XL Fashion in Zeist stelde haar gehele kindercollectie ter beschikking aan hulpverleners van het Sociaal Netwerk in Amerongen om er gezinnen met een krappe beurs mee te helpen. Omdat het Sociaal Netwerk méér wilde doen dan de kleding gewoon weggeven, organiseerden vrijwilligers een modeshow om ook ontmoeting en integratie te stimuleren.

En dat is gelukt, zo beaamt ook zuster Dorien, die namens de Zendings-Diaconessen de grote zaal ter beschikking stelde: ,,Het was schitterend om allerlei nationaliteiten samen te zien. Het was een goede en gezellige ontmoeting, waaraan iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Zo hadden de ouders bijvoorbeeld lekkere hapjes meegebracht."

In ruil voor een tekening konden de kinderen een nieuwe outfit uitzoeken, die ze daarna uiteraard ook op de catwalk konden showen. De tekeningen zullen als dank aan de gulle geefster worden aangeboden.

Op de foto is te zien hoe de kinderen trots hun kleding showen.

advertentie
advertentie