Team Fanzonely eindigt seizoen

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Afgelopen weekend vond voor de Benelux Racing League al weer het laatste raceweekend van dit seizoen plaats. In de BRL Light was het kampioenschap al beslist, maar in de BRL V6 klasse viel de beslissing pas tijdens de traditionele Finaleraces. Tijdens deze seizoensafsluiter op Zandvoort kwam Team Fanzonely in actie in de BRL Light klasse met Michel Schaap en Femke Terpstra.

door Stefan van den Boom

Op zaterdag begon het programma met de vrije trainingen van de BRL. In 20 minuten mochten de coureurs hun eerste officiële ronden van het weekend rijden. Zowel Michel Schaap als Femke Terpstra maakten van deze tijd gebruik om te zoeken naar de ideale afstellingen voor de kwalificatie, die slechts twee uur later verreden werd. Om half twaalf ging het volledige veld van BRL V6’en en Lights de baan op om de startposities te verdelen. Michel Schaap en Femke Terpstra verbeterden allebei hun tijden uit de training. Helaas kon Michel Schaap dit resultaat niet omzetten in een goede startpositie en moest genoegen nemen met een zesde tijd. Femke Terpstra boekte constant progressie. Zo reed ze tijdens een onofficiële training op vrijdag al een lage 1.58. Ze kwalificeerde zich uiteindelijk als tiende voor de eerste race op zondag. Om vijf voor half twaalf was het de beurt aan de Benelux Racing League om de op één na laatste race van het seizoen te rijden. In de BRL Light klasse waren de verschillen tussen de nummer één tot en met zes van het veld erg klein. De gehele race reed het treintje van BRL Lights, waar ook Fanzonely-coureur Michel Schaap deel van uit maakte, over de Zandvoortse duinen. Het publiek kreeg een sterk staaltje close-racing op hoog niveau voorgeschoteld. Vooral voor in het treintje werd onderling nog een aantal keer van positie gewisseld. Michel Schaap wist al snel Tom Koop voorbij te gaan en sloot aan bij de koplopers, waarna alleen de oprukkende Marijn van Kalmthout hem nog passeerde. Daarna wist hij zijn positie te behouden en finishte als zesde. Femke Terpstra startte als elfde, nadat besloten was Marijn van Kalmthout toch te laten starten na zijn incident op zaterdag. Ze wist tijdens de rollende start haar positie te behouden en kon daarna wegrijden van de mannen achter haar. Ook na de safety-car-situaties wist ze haar positie veilig te stellen en eindigde op de elfde positie.

De allerlaatste race van het seizoen werd laat in de middag verreden. Inmiddels was ook het kampioenschap in de BRL V6 klasse beslist. Donald Molenaar pakte hier de eindoverwinning. Overigens won Jeroen Bleekemolen beide races in de V6 klasse dit weekend. In de BRL Light verliep de tweede race voor Team Fanzonely niet volgens plan. Michel Schaap reed al snel op de vierde positie en deed mee voor de overwinning. Zijn race eindigde echter voortijdig in de Audi-S-bocht. Femke Terpstra kreeg niet de kans haar gemaakte progressie te laten zien in de tweede race. “Achter de safety-car merkte ik in de bochten naar rechts dat de auto zich vreemd gedroeg. Ik besloot om naar binnen te komen en hoopte dat het snel gerepareerd kon worden, zodat ik het gat met het veld achter de safety-car weer kon dichtrijden.” Die kans kreeg ze niet meer, want in de pitstraat ontdekten de engineers dat de aandrijfas gebroken was. Zo eindigde het seizoen niet onder de finishvlag, maar onder de VIP-box van Fanzonely.

Meer info: www.jong-talent.nl

advertentie
advertentie