Nieuw interieur Taverna Aphrodite

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Vijf jaar geleden kwam hun zoon Takis die een koks opleiding heeft gevolgd eveneens in het bedrijf van zijn ouders werken. Als chefkok zwaait hij de scepter, bijgestaan door een collega en een assistent kok. Ina:,, De eerste negen jaar hebben wij samen de zaak gerund , mijn man in de keuken en ik de bediening. Ik heb nog een tijdje een andere baan gehad omdat ik iets anders wilde. Dat heeft geduurd tot mijn schoonouders met hun zaak in Wijk bij Duurstede stopten vanwege hun leeftijd waarna mijn man deze zaak ‘Zeus’ in de Volderstraat 8 heeft over genomen. Toen ben ik hier weer teruggekomen in de zaak die ik nu samen met mijn zoon run. Naast het kookpersoneel zijn er nog twee jongens voor de afwas en vijf part time serveersters”. Na twaalf jaar was de enigszins donker ogende zaak wel aan een opknapbeurt toe. ,,Dit was ook de mening van diverse gasten”, vertelt Ina. ,,We hadden al langer plannen voor renovatie maar het is altijd lastig te besluiten wanneer. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn wij samen met vrienden en personeel begonnen met opknappen”.

DOORN - Twaalf jaar geleden werd op de Kampweg 26 de Griekse Taverna Aphrodite geopend met als eigenaar Sakis Tzambazis en zijn vrouw Ina.

door Bertie Stierhout

De Taverna heeft binnen een ware metamorfose ondergaan. De muren zijn in lichte tint geverfd, schotten zijn weggebroken en er is een nieuwe lichte vloerbedekking gekomen. De stoelen zijn vernieuwd en de toiletten opgeknapt. Door dit alles is veel licht en vooral rust in het interieur ontstaan met behoud van de gezellige sfeer van voorheen. Kok Takis, die de Griekse kneepjes van het vak van zijn vader heeft geleerd, laat trots de menukaart zien. ,, Onze specialiteit is een Griekse tafel. Dat is een zeer uitgebreid 3-gangen menu met vooraf mezedes, dat zijn kleine hapjes. Het hoofdgerecht bestaat uit een mix van grill-, vis- en ovengerecht met koffie naar keuze toe. De kok bepaalt per avond de ingrediënten zodat de gasten kennis kunnen maken met authentieke Griekse gerechten en Griekse cultuur. Verder staan op de menukaart gamba’s op 4 verschillende manieren bereid, zalm, gemarineerde tonijn enz. De kinderen kunnen kiezen uit 5 verschillende menu’s. En binnenkort wordt weer gestart met het seniorenmenu. Er bestaat de mogelijkheid een kortingskaart te kopen voor 25 euro waarmee men voor één jaar voor 2 personen of één per gezelschap, met 20% korting op de rekening kan eten. Ina:,, We hebben de afgelopen vakantietijd veel steun gehad van vrienden waarvoor wij ze heel dankbaar zijn.”

advertentie
advertentie