Winkeltje van Sarine

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - ,,Alles wat ik maak is uniek. Ik werk niet in opdracht en als mensen wat willen dan zeg ik altijd: Kom maar in mijn winkeltje kijken”, aldus eigenaresse Sarine Veenhof.

door Bertie Stierhout

Veenhof ontwerpt en breit kleding op een heel speciale manier waarbij wat betreft de stoffen kleding vaak niet van tevoren vaststaat wat en hoe het gaat worden. Wat velen van ons doodeng zouden vinden doet zij met het grootste gemak, namelijk overal de schaar in zetten in stoffen of kleding die zij heeft gekocht, want zij wil altijd iets van haarzelf toevoegen. Dat kan zijn panden schuin knippen vaak a-symmetries, een manchet er af halen of een zakje ergens op zetten of nieuwe knopen. ,,Ik zie in kleding vaak heel iets anders dan de oorspronkelijke bedoeling is. Soms koop ik een lap stof en dan weet ik vaak van tevoren niet wat het worden moet. De stof bepaalt dikwijls het model. Zo ontstaan op deze wijze jasjes, hesjes, capes, sjaals en omslagdoeken en ik verander ook 2e hands kleding op deze manier. Samengevat bestaat de kledinglijn die ik maak uit nieuwe ontwerpen en ontwerpen die ik verander in een bestaand kledingstuk”, legt Veenhof uit.

De naam van deze kledinglijn is “Sarine Apart”. Dit vrije werken is ook terug te vinden in de prachtige breisels die in haar winkeltje aan de Amersfoortseweg 10 A zijn te vinden. In de rekken hangen bijvoorbeeld omslagdoeken die op alle mogelijke manieren kunnen worden gedrapeerd, gebreid in dikwijls prachtige aarden tinten. Creaties waardoor één arm wordt gestoken en de andere lange zijde van de omslagdoek naar beneden blijft hangen of juist elegant om de hals kan worden gedrapeerd en vastgezet met een broche. Gedrapeerd op een torsomodel zijn het gewoon kunstwerken die ook als wandversiering zouden kunnen worden gebruikt. In de breisels verwerkt zij zijden stroken of andere materialen welke door soluvlies, een oplosbare ondergrond, bij elkaar worden gehouden.

Veenhof is autodidact en heeft zich alles zelf aangeleerd. Elk stuk is een unicum. ,,Ik wil graag mijn eigen creatieve ideeën en denkbeelden volgen”, vertelt zij. Het winkeltje is gevestigd in Galerie Plein 55 met een gezamenlijk postadres Amersfoortseweg 10 A. Galerie en het Winkeltje van Sarine zijn geopend op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.Tel.0343-421890.

advertentie
advertentie