Karate certificaat

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag 13 oktober vond de afsluiting plaats van de sportkennismakingslessen Karate. Een twintigtal kinderen uit Doorn, Amerongen, Leersum en Driebergen hebben in het kader van het project JeugdSportPas van de gemeente Utrechtse Heuvelrug deelgenomen aan de kennismakingslessen karate.

Gedurende vijf weken hebben zij in het gymnastieklokaal aan de van der Leelaan te Doorn, intensief en met veel plezier getraind om zich de basishandelingen van de karatesport eigen te maken. Naast het aanleren van trappen, stoten en weringen is er veel aandacht besteed aan de wijze waarop deze sport beoefend wordt en de wijze waarop men met elkaar omgaat. Tijdens de afsluitende training lieten de deelnemers aan de aanwezige ouders zien wat zij inmiddels geleerd hadden. Naast de basis handelingen en de oefeningen met partner demonstreerden zij ook dat zij inmiddels in staat waren om zichzelf te bevrijden indien ze worden vastgepakt en of lastig gevallen.

Aansluitend demonstreerden een groep jeugdkarateka’s alle aspecten van het karate zoals kata (spiegelgevecht), kumite (gevechtstechnieken met partner) en het jiyu kumite (vrije gevecht). Veel bewondering was er voor het uitvoeren van de breektesten.

Als afsluiting kregen alle JeugdSportPas deelnemers een certificaat uitgereikt voor hun inzet en sportieve optreden tijdens de lessen. Deelnemers die enthousiast zijn geworden voor deze sport kunnen wekelijks, elke zaterdagmiddag trainen in het gymnastieklokaal aan de van der Leelaan te Doorn.

advertentie
advertentie