Autumnus is terug op Heuvelrug

11 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Ontdek samen met Autumnus het leven op de Heuvelrug. Dat is ook dit jaar weer mogelijk. Ieder jaar bezoekt Autumnus Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Dit jaar kunnen belangstellenden van 19 tot en met 28 oktober op verschillende plekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug het nieuwe Autumnus verhaal horen.

Leersumse Veld

Autumnus ontmoet Evert het Edelhert, misschien komt die wel wonen op de Heuvelrug. Alle avonturen van Autumnus worden verteld aan de deelnemers en dat kan jong en oud zijn, en het gebeurt midden in het Nationaal Park. Daarna kan men zelf de Utrechtse Heuvelrug ontdekken. Vertellers verhalen over de avonturen van Autumnus op het Leersumse Veld, in de Heemtuin in Leersum, op de landgoederen Maarsbergen, Zuylestein, Remmerstein en Prattenburg, bij de Amerongse Berg en in de Kaapse Bossen. Prachtige plekken die voor sommige deelnemers wellicht nog nieuw zijn.

Ontdekkingstocht

Na de vertelling kan men meedoen met een activiteit of op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht gaan, met behulp van de fraaie ‘Heuvelrug Opdrachtenkaart’. Deze kaart is gratis af te halen bij de VVV-kantoren in de regio, maar is ook aanwezig bij iedere activiteit.

Na het verhaal is er iedere dag een andere activiteit waaraan men kan deelnemen. Zoals bijvoorbeeld een avondwandeling met de boswachter (en achteraf een kampvuur), een bosspelletjes tocht, reeën kijken met de boswachter of een natuurpuzzeltocht. Kinderen kunnen ook een middag de handen uit de mouwen steken en meewerken op een mooi landgoed. Alle activiteiten zijn gericht op kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen. Meer over de activiteiten is te lezen op www.nationaalpark-utrechtseheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie